Gå til hovedinnhold

Hvis jeg skal trekke en slutning!

En inspirasjonsløs start på uken. Hvis dere følger Indeksanalyse.no sin ukentlige rapport (kommer ut hver søndag), ser vi at mange av de største indeksene har gått rett opp i motstandnivåer. I følge Roger Kristiansen sin TaktiskInside, har hedgefondene økt netto spekulative posisjoner på S&P500 indeksen fra 35k til 70k kontrakter de siste to ukene. Det betyr at det er skapt fallhøyde, da dette i aller høyeste grad er en kontrær indikator.

Selv om vi tar utgangspunkt i at indeksene er slitne etter kvartalssesongen og spekulative longposisjoner representerer et overheng i markedet, er ikke det nok i seg selv til at markedet korrigerer. Det må komme en utløsende faktor, som introduserer “frykt” inn i miksen. Det er fortsatt to måneder igjen til valget i Frankrike og Trump beveger ikke lenger markedet da hans daglige tirader har sluttet å overraske. Skulle jeg friste meg til å trekke en slutning så ville det vært at markedet handler sidelengs og kjedelig frem til April.

Norwegian har begynt å miste glansen, da den ikke har handlet over 300 kroner siden November i fjor. De siste trafikktallene skuffet på nedsiden og selskapet opplever press fra alle kanter. I tillegg har vi ikke lenger en flylisens til USA å glede oss til, da denne er på plass og de må begynne å levere. Jeg ser rett og slett ingen stor trigger i nær fremtid som skal snu denne trenden. Valutaeffekten med sterkere dollar, som jobber mot selskapet da de skal betale for fly og bensin, men har største inntektene i euro, ser heller ikke ut til å forsvinne med det første.

Det har nå blitt lansert et interessant initiativ under websiden Mipp.no. Det er en side som tar sikte på å gi deg en fullstendig oversikt over finans og økonomirelatert informasjon, kildelister, podcaster, analyser og blogg. Ta en titt!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer