Nordnetbloggen

4 sommertips til deg som sparer på børsen

Sommeren er på plass og mange har begynt på feier. Børsen tar imidlertid ikke ferie. Her gir vi 4 sommertips til fonds- og aksjesparere.

  1. Last ned den nye Nordnet-appen på telefonen din. Med denne appen får du raskt oversikt over markedet, din portefølje, kan kjøpe og selge verdipapirer med mer. Du kan også lage egne overvåkingslister, slå på push-varsler på interessante aksjer etc. Gå tilGoogle PlayellerApp Storeog last den ned.
  2. Legg inn stop loss på aksjene i porteføljen. Med stop loss kan du redusere risikoen for store kurstap. Stop loss er en ordrefunksjon hvor du definerer vilkår for når salgsordren skal aktiveres. Dette er nyttig dersom du ikke ønsker å overvåke markedet tett, men ønsker å selge dersom kursen faller til et visst nivå. Denne funksjonen er ekstra relevant i ferien, når du ikke følger markedet like tett. Du kan velge mellom enkel og glidende (trailing) stop loss. Les mer og se video om stop loss her.
  3. Bytt ut de mest risikable aksjene med tryggere aksjer. Sitter du på mange volatile aksjer kan det bli dyrt å ikke følge med på markedet i ferien. Da kan det være smart å ta ned risikoen i porteføljen, enten ved å selge deg ned i disse risikable aksjene, eller å bytte de ut med tryggere aksjer. Trygge (les: defensive) aksjer er typisk store verdiselskaper som svinger mindre enn indeksen. Det kan være DNB eller Orkla i Norge, eller Berkshire Hathaway og Procter & Gamble i USA. Disse aksjene vil trolig klare seg ok dersom børsen vil tikke oppover, og falle mindre i en eventuell korreksjon.
  4. Lær noe nytt om sparing og investering: Les Nordnetbloggen. Her har vi nylig økt antall morgenrapporter fra 1 til 2. I tillegg til rapporten fra Richard Paulsen kan du nå lese morgenrapporten til Nordnets nye analytiker og aksjeekspert Roger Berntsen, hvor han spår børsåpningen på Oslo Børs. PS: Vi jobber med å lage en abonnementsordning, slik at man kan melde seg på et nyhetsbrev å få morgenrapporten i innboksen hver morgen.

Er du nysgjerrig på hvordan andre investerer og forvalter sine porteføljer, kan sjekke ut vårt sosiale investeringsnettverk Shareville.

Hør på podcaster om sparing og investering. Pengepodden er Nordnets egen podcast. Andre økonomipodcaster er E24-podden, DN podcast, Tid er penger (Peter Warren) og Hegnar-podden.

Vi ønsker dere alle en riktig god sommer!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert