Nordnetbloggen
Nordnet Norge
Nordnet Norge

4 tips for deg som vil nå nye høyder med utbytteaksjer

For en som investerer langsiktig på børsen kan utbytte være en viktig del i å sikre kontinuerlig avkastning. Lær mer om utbytteaksjer og hvordan de kan være nyttig for deg som investor.

For utbyttejegere er det ikke bare viktig å finne aksjer med høyt utbytte, men også å finne de aksjene som gir utbytte kontinuerlig og som øker utbyttet hvert år. Selv om utbytte oppleves positivt for aksjeeierne er det viktig å huske på at dette er penger som trekkes ut fra selskapet og som dermed ikke bidrar i videre vekst i selskapet. Så hvordan skal man egentlig tenke når man leter etter utbytteaksjer til porteføljen sin?

  1. Det første steget vil være å finne aksjer med så lav pris i forhold til utbytte som mulig. Direkteavkastningen forteller deg hvilken aksjepris du må betale i for å få utbytte. Jo høyere direkteavkastning desto mer utbytte kommer du til å få per aksje.
  2. Å kun benytte seg av et nøkkeltall kan gi et veldig begrenset bilde av en aksje. Et annet nøkkeltall man ser på i sammenheng med utbytte er utbytteandelen. Dette måler hvor stort utbyttet er i forhold til gevinsten. Jo høyere utbytteandel desto mer velger selskapet å gi til sine aksjeeiere. Dette oppleves som positivt, men pass på at utbytteandelen ikke får uholdbare høye verdier.
  3. Diversifiser porteføljen din. Diversifisering er en viktig nøkkel for å oppnå fremgang på børsen. Dette gjelder også utbytteaksjer. Forsøk å finne aksjer innenfor ulike bransjer og ulike markeder for å forsøke å sikre deg at du får en godt risikojustert avkastning.
  4. Tenk langsiktig og utnytt rente-på-rente-effekten. Sparing i aksjer passer når du har en langsiktig sparehorisont. En av årsakene til dette er rente-på-rente-effekten som gjør at du kan få mer utbytte jo lengre tid som går.

Har du utbytte aksjer i porteføljen din, eller har du noen spørsmål? Kommenter gjerne innlegget under. Lykke til med ditt utbyttesesongen!

Les også: Dette må du vite om direkteavkastning

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Nordnets Investorbrev
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert