Nordnetbloggen

4 tips til deg som vil investere i utbytteaksjer

For en som investerer langsiktig på børsen kan utbytte være en viktig del i å sikre kontinuerlig avkastning. Vi har samlet noen tips til deg som utbytteinvestor.

Disse nordiske aksjene deler ut høyt utbytte: UtbytteGuiden.

For utbyttejegere er det ikke bare viktig å finne aksjer med høyt utbytte, men også å finne de aksjene som gir utbytte kontinuerlig og som øker utbyttet hvert år. Selv om utbytte oppleves positivt for aksjeeierne er det viktig å huske på at dette er penger som trekkes ut fra selskapet og som dermed ikke bidrar i videre vekst i selskapet. Så hvordan skal man egentlig tenke når man leter etter utbytteaksjer til porteføljen sin?

  1. Det første steget vil være å finne aksjer med så lav pris i forhold til utbytte som mulig. Direkteavkastningen forteller deg hvilken aksjepris du må betale i for å få utbytte. Jo høyere direkteavkastning desto mer utbytte kommer du til å få per aksje.
  2. Å kun benytte seg av et nøkkeltall kan gi et veldig begrenset bilde av en aksje. Et annet nøkkeltall man ser på i sammenheng med utbytte er utbytteandelen. Dette måler hvor stort utbyttet er i forhold til gevinsten. Jo høyere utbytteandel desto mer velger selskapet å gi til sine aksjeeiere. Dette oppleves som positivt, men pass på at utbytteandelen ikke får uholdbare høye verdier.
  3. Diversifiser porteføljen din. Diversifisering er en viktig nøkkel for å oppnå fremgang på børsen. Dette gjelder også utbytteaksjer. Forsøk å finne aksjer innenfor ulike bransjer og ulike markeder for å forsøke å sikre deg at du får en godt risikojustert avkastning.
  4. Tenk langsiktig og utnytt rentes rente-effekten. Sparing i aksjer passer når du har en langsiktig sparehorisont. En av årsakene til dette er rente-på-rente-effekten som gjør at du kan få mer utbytte jo lengre tid som går.

Har du utbytte aksjer i porteføljen din, eller har du noen spørsmål? Kommenter gjerne innlegget under. Lykke til med investeringene dine i utbyttesesongen!

Les også: Dette må du vite om direkteavkastning

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
19.03.2019 13:59

Oi ser ut som dette er copy-paste fra Engelsk eller et barn uten noen forståelse av finans som har skrevet dette. “rente-på-rente-effekte” skrives på godt norsk “rentes rente effekt”.

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
20.03.2019 09:30

Oi, ja her har det nok gått litt fort i svingene. Takk for at du retter på oss 🙂 Oppdatert nå.

Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert