Nordnetbloggen

Nordnet Market Insider – Alcoa og landriggmarkedet

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Økte forventninger til Alcoa

alcoaFor første gang på fem kvartaler er EPS (inntjening per aksje) ventet å øke for Alcoa. EPS er forventet på 32 cent, mot 21 cent samme kvartal i fjor.

Alcoa sparker offisielt i gang 3. kvartalsrapportene i dag før børs. Jeg sporer en optimisme rundt dagens tall, og dette er siste gang de rapporterer som et selskap. Deretter skal de skille ut Aerospace-divisjonen. Aluminiumsmarkedet har hatt høy disiplin i forhold til produksjon, og prisene har kommet noe opp siste kvartal. Så det er grunn til å tro at Alcoa kan slå dagens forventninger. Alcoa har slått forventningene de siste tre kvartalene. Selskapet har i snitt falt 4,7 % 6 av de 7 siste gangene de har rapportert, så til tross for bedre tall har ikke aksjonærene hatt mye glede av rapportene.

Alcoa har steget 13 % siden Juni, mens SPDX 500 har steget 3 % i samme periode. Det viktigste med dagens rapport blir Klaus Kleinfeld sin guiding på global tilbud og etterspørsel. Etter Q2 guidet selskapet 775 000 metric tons deficit i 2016, hvor etterspørselen forventet å stige med 5 %, mens tilbudssiden kun forventes å øke med 2,5 %.

Landriggmarkedet

Baker Hughes Rig Count på fredag viste en oppgang på to rigger til totalt 524 rigger. Dette tallet inkluderer både olje- og gassrigger. I Canada har landriggmarkedet steget fra 37 rigger til 165 siden mai. Jeg synes oljen ser veldig potent ut, og bryter også opp etter Putin sin uttalelse i går om at en potensiell «frys»-avtale er på gang. Til og med produksjonskutt er det samtaler rundt.

Det tok oljemarkedet to år før de nå endelig klarer å samarbeide, men det har vært to år med smerte for statsbudsjettene til spesielt Russland og Saudi-Arabia. Venezuela er under knestående, og Opec undervurderte helt klart bæreevnen til Shale Oil i USA. De må nok leve med at produksjonen over tid vil hente seg inn igjen. Det vil nå bygge seg forventninger til Opec-møtet 30. november og jeg tror oljen vil klatre videre fra dagens nivå på sterkt oppadgående moment.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert