Nordnetbloggen
Nordnet Norge
Nordnet Norge

Alt du bør vite om børsnoteringer og emisjoner

Mange av Nordnet sine kunder deltar med jevne mellomrom både i børsnoteringer og emisjoner. I den forbindelse dukker det også ofte opp en del spørsmål.
Jeg har samlet en del punkter basert på henvendelser fra kunder, som jeg diskuterer sammen med min kollega Investeringsøkonom Tom Hauglund.
Videoen ovenfor er et opptak av nettmøtet som ble hold live tirsdag 26. november.

Børsnoteringer

Innimellom dukker det opp spennende selskap som skal børsnoteres og mange har lyst til «å være med fra start». Det er relativt lett å bestille (tegne) aksjer. Den vanskeligere jobben er å finne ut om akkurat dette er et bra «case» eller ikke.. Tom forteller bl.a om hva han ser etter når han vurderer om han skal tegne aksjer i en børsnotering.

Emisjoner

Første møte med emisjoner er for mange at det plutselig dukker opp noen ekstra «aksjer» på kontoen med bokstavene TR bak. Mange kaster seg da på telefonen til vår kundeservice og lurer på hva dette er for noe. Det er litt å sette seg inn i av både ord, uttrykk og praksis rundt dette. Men det kan være både viktig og lønnsomt å sette seg inn i hvordan dette fungerer, og ikke minst hvorfor et selskap gjennomfører en emisjon, som vi også tar for oss.

Jeg har også laget en del 2 til dette nettmøtet hvor jeg tar for meg det rent praktiske og viser hvor på nordnet.no man finner informasjon, hvilke knapper man trykker på osv.
Du kan se den praktiske gjennomgangen her

Meld deg på kommende kurs, nettmøter og seminarer her!

/Stian Andersen Spare- og investeringscoach

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Nordnets Investorbrev
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert