Nordnetbloggen
Nordnet Norge
Nordnet Norge

#pengepodden investor – Alt om valutamarkedet og kronekursen

Valutamarkedet er et nullsumspill, men som investor blir du påvirket av valutakursene. Vi har besøk av Joachim Bernhardsen fra Nordea for å gi oss en innføring i valutamarkedet, hvordan det fungerer, hva som påvirker norske krona og utsikter for den.

Dette må du vite om valutamarkedet

(fra 05:47) Vi tar for oss grunnleggende spørsmål som: hva er valutamarkedet, hvor stort er det og hvordan handle i det? Du får også vite mer om hvem aktører som handler i dette markedet er og hvordan disse bruker valutamarkedet for sikring/hedging, spekulasjon, valutalån, long/short osv. Vi kommer også inn på selve dynamikken, herunder sesongmønstre, nullsumspill, arbitrasjemuligheter, ord og uttrykk (valutakryss, spread, punkter, pips osv) – hvordan det funker mellom banker og sentralbankenes rolle.

Hva bestemmer valutakursene

(fra 20:17) Hva som påvirker valutakursene er et kompliser emne. Anders og Joachim snakker om alt fra tilbud/etterspørsel, til renter, inflasjon, politiske forhold, økonomisk vekst, import/export, gjeld, utvikling i råvarepriser, markedsstemning, psykologi – OG hvor mye de ulike komponentene har å si, og hvordan de påvirker valutakursene. Det blir også litt prat om sentralbankenes rolle – hvordan de styrer, og hvor aktive de er i valutamarkedet.

Hva påvirker norske krona og utsikter for den

(fra 38:44) I siste del av episoden får du høre mer om hva som påvirker norske krona mot andre valutapar som USD, EUR, SEK. For å forstå og lage prognoser for krona får du høre mer om hvilke variabler Joachim og hans kolleger har i excel arkene, hva skiller mellom de ulike valutaparene, og hvordan ser utsiktene ut for den norske krona i tiden som  kommer.

Hør også forrige episode av #pengepodden: Aksjeutvelgelse og porteføljekonstruksjon

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.