Nordnetbloggen

Awilco LNG – redusert kortsiktig risiko

Markedet

LNG-markedet har vært svakt gjennom vinteren, hovedsakelig grunnet lav eksportkapasitet. Det har vært for mange skip tilgjengelig i forhold til transportbehovet. Dette har gjort at ratene har holdt seg nede den siste tiden, men vi ser på det som en styrke at de aldri falt under 100k USD dagen for nye skip. Arbitrasjemulighetene er til stede for eksportørene, og vi forventer at markedet strammer seg fremover. Potensielle katalysatorer er blant annet oppstart av Angola LNG-prosjektet, økt eksport fra Australia og mindre nedetid i Qatar. Det er få skip i spotmarkedet (ca 5% av flåten) og en stigning kan komme kjapt.

Selskapet

Awilco LNG er det mest eksponerte selskapet mot spotmarkedet vi følger. Dette skyldes at kun ett av tre skip er i arbeid for øyeblikket, og at begge nybyggene er uten kontrakt. I tillegg er alle de tre skipene av den eldre typen, noe som betyr at de står i bakerst i køen for å få arbeid. Som vi har tidligere nevnt vil denne situasjonen gi selskapet likviditetstrøbbel i 2013, og DNB har blant annet barbert kursmålet sitt fra hele 29 til 17 NOK  på bakgrunn av dette problemet. De skisserer at selskapet må hente inn kapital gjennom et obligasjonslån eller en emisjon. Vi tror ikke bildet er så dystert.

Skipet WilEnergy jobbet ekstra i februar og har vært på kontrakt fra 10. mars til 1. april på 45k USD dagen. Disse slutningene er kortvarige og blir derfor ikke børsmeldt, men utgjør nesten 2 millioner USD i inntekter. Sistnevnte virker det ikke som DNB har fått med seg. Kontrakten har to viktige implikasjoner. For det første har WilEnergy kjølige tanker nå i april, noe som gir skipet et fortrinn og øker sannsynligheten for mer arbeid. Hvis Awilco klarer å opprettholde denne beskjeftigelsesgraden for fartøyet har selskapet mulighet til å nå break-even og effektivt fjerne det kortsiktige likvidetsbehovet.

Vi tror videre 2014 blir et bra år for selskapet. Med konservative anslag for ratene på 100k-120k for nye skip og 50k for eldre vil salgsinntektene beløpe seg på 88-102 millioner USD og EBITDA på 70-82 millioner USD hvis man antar at nybyggene samt WilGas er i arbeid. Dette er på linje med analytikerne. Ytterligere kontrakter til WilEnergy og WilPower kommer da i tillegg. Alt i alt er vi positive i det korte bildet fremover, og kursen fortjener å være høyere. I likhet med Golar LNG har selskapet lav kontraktsdekning noe som medfører potensielle triggere, men også økt risiko. Vi vil understreke at selskapet har høyest risiko i vår portefølje.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert