Nordnetbloggen

Bank i bordet – Holberggrafene

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Bank i bordet: Forrige fredag var vår renteforvalter Tormod Vågenes invitert til å snakke om tapsavsetninger i bankene (eller mangel på sådan) på Swedbank sitt årlige sparebankseminar.

Bakteppet for presentasjonen er at rederiene som leverer servicetjenester knyttet til produksjon av olje, har gått fra rekordaktivitet til bråstopp. Etter at det har vært bygget nye båter i hopetall, er flåten nå på rundt 3000 fartøyer. Dette er bortimot det dobbelte av det som nå etterspørres.

Aksjonærer og obligasjonseiere har måttet ta betydelige tap. At vi hittil i liten grad har sett nedskrivinger og tap i bankene, kan skyldes at endringen har skjedd veldig raskt. Til tross for at bankregnskapene foreløpig ikke viser klare svakhetstegn, er synet av båter i opplag langs kysten (og på Vågen i Bergen) en tankevekker. Heldigvis er det kun en liten andel av bankenes lån som er gitt til den oljerelaterte næringen. Problemet blir virkelig stort når dagens metode for nedskriving og tap skal benyttes på store utlånsgrupper som næringseiendom og bolig.

SE HOLBERGGRAFENE

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert