Nordnetbloggen

Bli kjent med «Somegoy» – en av våre 40 000 medlemmer på Shareville

Shareville er et sosialt nettverk for investorer som er tilgjengelig for alle som vil lære mer om inveteringer, dele erfaringer eller følge de beste investorene i Norden. For at du skal kunne se rett inn i over 40 000 porteføljer, trenger du bare dele en av dine egne Nordnet-kontoer. Det koster ingenting, du er helt anonym og det er ingen som kan se hvor mye penger du investerer. Les alt om Shareville her.

Vi har tatt en prat med en av våre norske medlemmer, «Somegoy«. Under kan du lese mer om aksjetipsene og hans investeringsstrategi.

Nordnet: Husker du den første aksjen du eide?

Somegoy: Første aksje jeg eide tror jeg var en aksjepost i Data Respons (DAT) i 2007. Da jeg ikke nøyaktig husker hvordan den utviklet seg, tipper jeg den hadde ganske flat utvikling.

Nordnet: Hvilken eller hvilke bransjer interesserer deg mest?

Somegoy: Økonomisk interesserer jeg meg alltid for den bransjen hvor jeg ser størst potensiale! Det ble lakseoppdrett i 2014, og kanskje det etterhvert blir olje eller tørrbulk i 2015? Vanskelig å si, så nå «safer jeg» litt i teknologi. Men viktig å ikke forelske seg blindt, man må alltid tørre å snu når man innser sine feil. Teknologi vil nok alltid ligge nærmest hjertet, og selv om porteføljen er slik akkurat nå, betyr ikke det at jeg alltid har teknologi-overvekt i porteføljen min.

Nordnet: Hvor søker du informasjon i forbindelse med investeringene dine?

Somegoy: Jeg søker informasjon om investeringer fra mange kilder. Prøver å holde meg oppdatert på det generelle (ikke-økonomiske) nyhetsbildet. Deretter en del økonomispesifikt: Markedspuls med Karl Oscar, Nordnetbloggen, Hegnar WebTV, CNBC, seeking alpha, newsweb osv. Jeg jobber jo ikke med økonomi, og har derfor ikke tid til å lese alt relevant som skrives. Jeg har derfor utviklet software (for min egen bruk) som hjelper meg å holde en viss oversikt med minimum bruk av tid (innhenting og sammenstilling av relevant informasjon).

Nordnet: Teknisk eller fundamental?

Somegoy: Primært «stjeler» jeg andres analyser. Leser hva andre mener, og gjør en vurdering på hvorvidt mitt eget syn på verdensbildet, bransjen og markedsituasjon ser ut til å underbygge analysen som presenteres. Så i all hovedsak fundamental analyse. Avhengig av tidshorisont hender det jeg sjekker momentumindikatorer og glidende snitt før jeg bestemmer meg. Men går jeg long med langt perspektiv, er det ikke alltid jeg bryr meg om slikt.

Man kan si mye om teknisk analyse, men til syvende og sist er TA kun historikk, ikke etterretning. Og som det alltid står nederst på siden deres: «Historisk avkastning er ingen garanti for framtidig avkastning». Så jeg legger mindre i TA enn mange, men jeg avfeier det heller ikke. Jeg godtar at det har effekt på markedsspykologien.

Nordnet: Husker du en investering som du skulle ønske du aldri hadde gjort, og evt. lærte du noe av den?

Somegoy: Min første større investering var Funcom før Age of Conan release Mai 2008. Det ble ett ganske dyrt innføringskurs i aksjehandel, og ble etterfulgt av finanskrisa. Funcom lærte meg viktigheten av å diversifisere porteføljen. Så når Clavis Pharma mer eller mindre gikk konkurs over natta i November 2012, så reiv de heldigvis «bare» med seg 15-20% av porteføljen min. Det tapet ble tjent inn rimelig kjapt i daværende bullmarked.

Nordnet: Er det en aksje du vil anbefale og hvorfor?

Somegoy: Thinfilm (THIN) er en aksje jeg tror på. De er (meg bekjent) eneste selskap i verden som kan printe elektronikk med logikk (transistorer), kontra produksjon med tradisjonell halvlederteknologi (semiconductors). Det muliggjør ekstremt billig og ikke minst rask produksjon! Internet of things (IoT) og deretter spesielt Internet of Everything (IoE) finnes det ikke nok halvleder-produksjon i verden til å kunne understøtte. Derfor tror jeg på print-teknologien for å ta unna de mindre kompliserte elektronikkoppgavene (som kan bli ett enormt volum med IoE). I tillegg ser jeg ett stort potensial i NFC, og der har THIN sikret seg spennende teknologi med oppkjøpet av Kovio, som nå er demonstrert gjennom OpenSense-produktet til THIN. Spennende! Personlig ser jeg ett kjempepotensial for NFC/OpenSense.

Jeg liker også IDEX veldig godt (fingeravtrykksensorer). NFC og Biometriske sensorer vil nå så godt som 100% penetrasjon i mobiltelefonmarkedet i løpet av kort tid, og disse to selskapene er godt posisjonert i sine respektive bransjer. Men overnevnte er små selskap med høy risiko. Så samme hvor mye jeg tror på de, er det begrenset hvor mye av porteføljen jeg tør putte i disse. Derfor liker jeg ETF’ene SPY og QQQ. USA går godt, jeg liker at kostnadene er lave, og at jeg i verste fall kan trekke pengene ut igjen veldig kjapt ved behov.

Vil du bli kjent med flere av de norske medlemmene – følg med på nordnetbloggen fremover. Har du spørsmål til Somegoy eller til Nordnet, kan du bare skrive dem inn under, så svarer vi så snart vi har mulighet. Er du selv medlem på Shareville og vil dele tipsene dine med andre her på nordnetbloggen – ta kontakt! Vi vil bli kjent med deg.

/Karen

Head of Customer Relations and Marketing

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert