Nordnetbloggen

Bli rik gratis (ja, det er faktisk sant)

Med lanseringen av Superfondet – et fond helt uten kostnader – kommer Nordnet nå med noe helt nytt i det norske fondsmarkedet. For den som sparer og investerer i aksjer representerer dette en åpenbar fordel, som man ganske enkelt bør benytte seg av.

At aksjesparing er den beste langsiktige spareformen er en sannhet som de fleste kjenner til. Det er åpenbart at det å være eier av næringslivet er lønnsomt. og slik må det være for at samfunnet skal fungere. Det er også sikkert at jo lengre tid du er med og jo mer du har investert dess mer tjener du. Selve sparingen må du gjøre selv, men kostnadene ved å spare har vi nå fjernet.

Historien om aksjenfond: Dyrt, billigere, GRATIS

Da aksjefond først kom for mange tiår siden representerte de en enkel måte for vanlige folk å ta del i næringslivets verdiskapning uten å analysere og kjøpe enkeltaksjer selv. Tradisjonelt har forvalterne av slike fond tatt seg godt betalt for jobben. Forvaltningskostnader på 2% årlig er ikke uvanlig, og gjennomsnittskostnaden for norske fond er nå ca 1,3-1,4%.

Som jeg tidligere skrev i det praktiske og populære innlegget “Hvordan velge riktig fond og tjene mer penger” er bevissthet rundt fondets kostnader viktig. Det forvalteren tar for jobben er rett og slett penger du ikke tjener. Over tid har eksempelvis Oslo Børs steget i snitt 10% årlig (med store variasjoner). Tar forvalter 2% for å forvalte pengene dine betyr det at 1/5 av din potensielle avkastning går bort i kostnader. Med rentes-rente over tid blir det myyyye penger. Man kan tro at de små prosenter betyr lite, men jeg regnet selv ut forskjellen på billigste tradisjonelle indeksfond på Oslo Børs (0,2%) og Superfondet dersom du skal spare 5000 i måneden i 25 år. Svar: ca 190.000 kroner spart. Det er seriøse penger for enhver.

Klikk her for mer info og kalkulator som viser hva du sparer med Superfondet.

Det er derfor en revolusjon du nå ser. Superfondet gir en meget god deltakelse i det norske markedet gjennom å følge OBX indeksen (de 25 største selskapene). Med den som basis kan du enkelt investere både bredere og dypere om du vil: Norske enkeltaksjer, kurssikring med indeksopsjoner, utenlandske enkeltaksjer, ETF`er eller spesielt gode aktivt forvaltede fond. Mulighetene er der for den som vil gripe de. Aksjemarkedet kan sammenlignes med en stor buffè, og jeg oppfordrer alle til å ta for seg av det de selv har lyst på. Men selve basisen på buffèen har nå blitt gratis – brødet. Benytt det i din portefølje. Penger spart er penger tjent.

Lanseringen av Superfondet har fått stor oppmerksomhet i media i dag. Se innlegget fra Anders.

Norge som investeringsområde. Nå gratis.

iStock_000012279165XSmall

 

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer. Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine anbefalinger på investoradferd.

For alle mine innlegg og kommentarer, følg meg på Twitter: @KarlNordnet

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
31.05.2014 15:25

Send meg litt info i posten ell???

Gjest
Gjest
27.12.2014 16:14

Great article but it didn’t have evyhitreng-I didn’t find the kitchen sink!

Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert