Nordnetbloggen

NYHET! Børsnoterte produkter (ETP’er) uten kurtasje med Nordnet Markets

Invester i hele verden – kurtasjefritt med Nordnet Markets

Nordnet har igjennom årenes løp gang på gang utfordret og bidratt til å forandre finansbransjen til fordel for private sparere og investorer. Nå gjør vi det igjen. I dag er jeg stolt av å kunne presentere Nordnet Markets.

Som første bank i Norden tilbyr Nordnet nå et bredt utvalg av nordiske børsnoterte produkter som du kan handle uten kurtasje. Igjennom Nordnet Markets finner du et stort antall produkter som gir deg eksponering mot aksjer, råvarer, indeks, valuta – over hele verden. Med og uten gearing. Og uten kurtasje! (liten tekst: gjelder for alle ordrer på eller over 1.000 kroner).

Børsnoterte produkter – en investeringstrend

Vi har over en lengre periode sett at interessen for handel med børsnoterte produkter er økende. Flere og flere privatpersoner oppdager fordelene med å investere via for eksempel et sertifikat eller en Mini Future. Den økte populariteten har hovedsakelig vært drevet av kunder med høy risikovilje, men også langsiktige investorer og sparere begynner å få øynene opp for de mulighetene som ligger i disse produktene. En mer langsiktig investor vil kanskje velge å investere i et Bull eller Bear produkt uten gearing, eller kjøpe et bear-produkt for å sikre porteføljen i tider med børsfall, mens en mer avansert investor eller trader kan være interessert i produkter med ekstremt høy risiko, for eksempel et råvaresertifikat med 10 ganger gearing.

Som sparer og investor kan du bruke produktene for å diversifisere porteføljen din, sikre deg mot børsfall, eller «ta et veddemål» på en investeringsside du virkelig har tro på. En annen grunn til at handelen med børsnoterte produkter øker er fordi de gir muligheter og eksponering mot markeder eller aktivum som tidligere har vært vanskelig for privatpersoner å få tilgang til.

Gratis, enkelt og trygt

Med lanseringen av Nordnet Markets ønsker vi å møte kundenes økende interesse for børsnoterte produkter. I tillegg ønsker vi å gjøre handel og investeringer i disse produktene enklere, billigere og tydeligere.

De børsnoterte produktene som vi nå tilbyr via Nordnet Markets har vi satt vårt eget navn på. Navnet markerer ikke bare at du kan handle disse uten kurtasje, men også at produktene er spesielt laget for deg som kunde hos oss. Vi lanserer samtidig et forbedret brukergrensesnitt hvor du kan sortere, søke og få informasjon om produktene. Vår samarbeidspartner Nordea er emittent, og produktene handles i lokal valuta på Oslo Børs og på NASDAQ i Stockholm, København og Helsingfors.

Investeringsuniverset i Nordnet Markets

Vi har startet å fylle hyllene i Nordnet Markets med de produktene våre kunder handles mest. I dag børsnoteres den tyske aksjeindeksen DAX og den svenske indeksen OMXS30. I løpet av et par dager kommer produkter som gir eksponering mot den norske OBX-indeksen, finske OMXH25 og danske OMXC25.

I løpet av våren skjer en løpende utrulling av sertifikat og mini futures med flere indekser, aksjer og råvarer som underliggende. Totalt skal vi børsnotere mellom 6.000 til 8.000 produkter via Nordnet Markets, med over 500 forskjellige underliggende fordelt på kategoriene indekser, råvarer, aksjer, og valuta. Enkelte produkter vil ha innebygd gearing, og vil kunne gi en eksponering på opptil 15 ganger utviklingen i underliggende instrument. I første omgang vil det primært dreie seg om Bull og Bear sertifikat, samt Mini-futures med og uten giring.

Før du investerer er det viktig at du forstår produktene, hvilken risiko og vilkår som er forbundet med å handle dem. Her kan du lese mer om hvordan produktene fungerer – sjekk også ut torsdagens episode av #pengepodden som utelukkende vil handle om børsnoterte produkter, hvilken risiko som finnes og hvordan de fungerer. Tenk også på at det er en indirekte kostnad tilknyttet spread for valutaveksling dersom du handler i et produkt som er notert i en annen valuta en norske kroner (så fram til fall du ikke har en aktiv valutakonto).

Et felles Nordisk tilbud til Nordnet-kundene

Nordnet Markets er tilgjengelig i Norge, Sverige, Danmark og Finland, og du kan handle uten kurtasje på alle fire markeder. Vi har en målsetting om å være fleksible og kontinuerlig tilpasse tilbudet av produkter basert på kundenes ønsker. Skriv gjerne i kommentarfeltet under, eller på twitter hvilke produkter du gjerne skulle se på Nordnet Markets.

Lykke til med investeringene!

/Anders Skar

 

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert