Nordnetbloggen

Lær om fond

Et fond er en samling med verdipapirer som du kan kjøpe andeler i. Dette kan dreie seg om aksjer, rentepapirer, eiendom og så videre. Noen fond inneholder bare en type verdipapirer, for eksempel aksjer, mens andre kan være en blanding av flere, såkalte kombinasjonsfond.

Fond er en populær sparemåte, da du kan få svært bred spredning og begrense risikoen på investeringene dine. Vi har derfor samlet en håndfull artikler under paraplyen «Lær om fond». Forhåpentligvis gir dette deg kunnskapen du trenger for å selv sette i gang med sparingen.

Ta også en titt på Nordnets fondsutvalg. Her kan du bruke screeneren til å finne fond som passer deg. Du kan velge fondstype, region/land, fondsselskap, risiko samt luke ut uønskede beholdninger.

«Lær om fond» tar for seg grunnleggende emner innen fondssparing. Artiklene passer best for deg som er nybegynner eller ønsker å friske opp hukommelsen på visse enkeltemner.

Diversification is the only free lunch in finance.

Harry Markowitz

Nordnet tilbyr en mengde tjenester for å gjøre det enklere for deg å spare i fond. Hos oss er det lett å komme i gang med månedssparing etter du har blitt kunde. På vår fondsside kan lese mer og få inspirasjon til å sette i gang. Uansett hva du ender opp med å gjøre, så ønsker vi deg lykke til med valgene!

Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert