Nordnetbloggen

BørsXtra 13.juni: Knallsalg av Akastor, stor NEL-avtale, bankrenter

AKASTOR:

Akastor varslet i går om sitt fjerde store salg av datterselskap siden august 2005. Salget av KOP Surface Products ga selskapet en regnskapsmessig gevinst på NOK 700 millioner. De har gjort fire salg til veldig gode priser, sier analysesjef Chr. Frederik Lunde i meglerhuset Carnegie. Selv regnet han med en halv milliard kroner for KOP Surface Products, som Akastor solgte for en milliard. Lunde har et verdianslag på Akastor på 30 kroner aksjen, og dermed mer enn det dobbelt av dagens kurs på oppunder 14 kroner. (DN)

BANK:

Siden nyttår har pengemarkedsrenten falt 30 basispunkter, tilsvarende nær 24 prosent. Samtidig har ingen av bankene meldt om rentekutt så langt i år, og de nyter nå godt av renteøkningene i privatmarkedet i fjor høst. – Marginbildet ser nå veldig bra ut for norske banker. Bankene tar selv gevinsten fra Nibor-fallet, sier analytiker Thomas Svendsen i Nordea Markets. – I rapportene for første kvartal fikk nettorentene litt effekt av markedsendringene, men det er i andre kvartal at markedsrentene slår til for fullt da innlånsrentene fikses kvartalsvis, sier analytiker Nils Christian Øyen i SpareBank 1 Markets. (FA)

DNB ANBEFALER:

Aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets anbefaler kjøp av DNO, BW LPG, Securitas og Vestas Wind. PGS, Fred Olsen og Schibsted anbefales solgt. (FA)

NEL:
Nel melder om en avtale med H2V Product vedrørende  design, bygging og vedlikehold av hydrogenanlegg. I første omgang utgjør avtalen en ramme på NOK 450 millioner som tilsvarer det første planlagte 100 MW hydrogenanlegget i Frankrike, men det kan øke til minimum NOK 3,15 milliarder for ytterligere 6 anlegg. Nel sier i meldingen at dette er det største industrial-scale power-to-gas prosjektet noensinne. Partene antas bli enige om endelig avtale knyttet til leveransetid i andre halvår og Nel må som følge av avtalen investere i økt produksjonskapasitet.

NORWEGIAN AIR:

ABG oppgraderer Norwegian Air fra selg til hold.

SHORTINTERESSE:

Shortinteressen i Grieg Seafood, PGS og BW LPG steg sist uke, mens interessen falt i Yara, Telenor og Norsk Hydro.

GAMING INNOVATION:

I går ettermiddag stilte konsernsjef Robin Reed i Gaming Innovation Group opp i en halvannen time lang live video eksklusivt for oss der han svarte på en rekke spørsmål om bransjen og selskapet. Videoen ligger her  https://www.facebook.com/groups/aksjekunnskap/permalink/683771425149877/ og er allerede sett 2500 ganger.

…og om vår nye chatløsning ble det i går uttalt «tror dette blir en kanonsite med de nye selskapschattene».

Bli medlem på www.xtrainvestor.com  !

Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert