Nordnetbloggen
Xtrainvestor
Investornettverk

BørsXtra 18.mai: Frykten spiket, Elbil-boom, klart for investorteft-konkurranse

ELBIL-BOOM i KINA OG INDIA:

International Energy Agency (IEA) annonserer at byrået vil revurdere sine prognoser for langsiktig oljeetterspørsel. Dette etter at Kina og India – henholdsvis den nest største og fjerde største oljekonsumenten globalt – begge har lagt frem planet om kraftig å øke elbilbruken. Kinas mål er at 20% av alle bilsalg skal være biler på alternativt drivstoff innen 2025, mens India satser på å elektrifisere alle nye biler innen 2032. (Newsbase)

NORWEGIAN AIR:

Norwegian kan få problemer med å åpne nye ruter til Asia i 2018, som planlagt. I utgangspunktet var det planlagt forhandlinger mellom Russland og de tre skandinaviske landene om en ny luftfartsavtale i februar 2017 der Norwegian ønsket å få rett til overflyging av russisk luftrom. Etter utsettelse var målet å igangsette forhandlinger før sommeren. Denne uke meldte luftfartsnettstedet checkin.dk at forhandlingene igjen var utsatt og det antas forhandlingene vil måtte fortsette inn i 2018. Norwegian har hatt planer om å sette inn flere av de nye flyene som skal leveres i 2017-2018 mellom Skandinavia og destinasjoner i Asia, men trenger å selge billetter inntil ett år i forkant. – Vi må i hvert fall ha en avklaring før årsskiftet, sa Kjos til DN om Russland-forhandlingene i april. (DN)

AVANCE GAS:

Nordea øker kursmålet i Avance Gas til NOK 45 (40) – opprettholder kjøpsanbefalingen.

GRIEG SEAFOOD:

SEB nedgraderer Grieg Seafood til hold fra kjøp i ny oppdatering, melder TDN Finans. Kursmålet reduseres til NOK 68 (87).

XXL:

XXL fikk juling på Oslo Børs etter å ha lagt frem tallene etter en svak vinter. Også våren har startet dårlig. XXL-sjef Fredrik Steenbuch skulle gjerne hatt mer stabilt vær. – Det er fortsatt vanskelig. Den ene uken er det varmt og fint, og den neste snør det masse. Da selger vi masse den ene uken, og mindre den kalde uken, sier Steenbuch. (FA)

WALLENIUS WILHELMSEN:

Nordea setter i dag Wallenius Wilhelmsen Logistics inn på listen for sine foretrukne nordiske aksjer. Kursmål NOK 64,5.

AVANCE GAS:

VLGC-markedet var svakt i første kvartal, og for Avance Gas ble det ikke bedre av at selskapet ikke klarte å nå opp til markedsraten. – Vi sammenligner ratene vi oppnår med Avance Gas’ VLGC-indeks, som er satt 30 dager før selve reisen. I første kvartal ligger vi under indeksen, og det er vi ikke så fornøyd med. Med alle skipene i spot-markedet, skal vi ligge på indeksen, sier adm. direktør Christian Andersen i Avance Gas. Hovedårsaken til at Avance Gas leverer fraktresultat under indeksen er at selskapet har hatt mye ventetid for flåten i første kvartal. (FA)

HANDELSBANKEN ANBEFALER:

Christian Dahl, investeringsdirektør og leder for Handelsbanken Markets & Wealth Management anbefaler kjøp av Storebrand, AF Gruppen, Bakkafrost og DNO, mens Statoil og Telenor anbefales solgt. (FA)

FRYKTINDEKSEN SPIKET:

Børsindeksene falt kraftig tirsdag og amerikanske Dow Jones falt 1,8% – det største fallet på en dag siden september. Spesielt gikk fallet ut over banksektoren. Markedet ble uroet av nye avsløringer om president Trump og usikkerhet om hans administrasjons evne til å gjennomføre uttalte planet for den amerikanske økonomien. Den såkalte fryktindeksen. Volatilitetsindeksen VIX, steg kraftig med en oppgang på over 40%. (E24)

INVESTORTEFT – KONKURRANSE:

I morgen åpner Xtrainvestor /Norske aksjer-gruppen på Facebook dørene en «investorteft» konkurranse med ukeskonkurranser som vil gjelde utviklingen under børsuken med anledning til å legge inn svar fra fredag ettermiddag til mandag morgen. Spørsmålene i ukekonkurranse 1:

1. Hva blir sluttkursen i Marine Harvest neste fredag (ulike ranges som alternativ).

2. Hva blir sluttkursen i Funcom neste fredag (ulike ranges som alternativ).

3. Hvilke endringer tror du aktive oljeborende rigger i USA vil vise iht Baker Hughes rapport neste fredag? (ulike ranges som alternativ)

4. Hvem gjør det best i kommende børsuke; TGS eller PGS?

5. Hvem gjør det best i kommende børsuke; APCL eller QEC?

Vinneren får heder og ære og en premie som vil avhenge av oppslutningen, dvs antall deltakere. Vi kommer tilbake med informasjon om hvor tipsene legges inn og hvordan du tipser andre om deltakelse i morgendagens BørsXtra.

….. vår tilknyttede Facebook-gruppe ‘Norske Aksjer‘ rundet for øvrig 8000 medlemmer på 17.mai – alle tilkommet på under fem måneder. 75% av disse er ikke XI-medlemmer – dermed kan vi regne 14.000 unike investorer som medlemmer av XI/Norske Aksjer.

Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Skriv en kommentar

Vær den første som kommenterer

avatar
wpDiscuz
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.