Nordnetbloggen
Xtrainvestor
Investornettverk

BørsXtra 19.mai: Olaisen anbefaler, selg Frontline, har du investorteft?

OLAISEN ANBEFALER:

Oljeanalytiker John Olaisen i ABG Sundal Collier tror oljeprisen vil ligge rundt 55 dollar fatet fremover, som er godt under konsensus. Men samtidig tror han markedet vil bli positivt overrasket over aktivitetsøkningen. Han anbefaler kjøp av TGS, Magseis og International Petroleum (IPCO – Stockholm) mens Lundin Petroleum og Fred Olsen Energy anbefales solgt. (FA)

FRONTLINE:

Nordea anbefaler salg av Frontline med kursmål NOK 35 og påpeker at nyheten om levering av et stort antall nye oljetankere til den arabiske gulfen vil fortsette å legge press på fraktratene.

AWILCO LNG:

Awilco LNG har hentet inn NOK 215 millioner i en emisjon til kurs NOK 3,50 per aksje. Dette var en rabatt på 40% til sist omsatte i går. Selskapet vil nå tilby en reparasjonsemisjon på totalt NOK 20 millioner til aksjonærer som ikke ble tilbudt å delta i den rettede emisjonen. Awilco meldte i sammenheng med emisjonen at de har inngått avtale med Teekay om å endre på leasingavtalen slik at innbetaling av større charterbeløp utsettes og selve avtalen forlenges.

BULK:

En moderne Capesize-carrier ryktes være solgt til en pris på 5-6% over Arctic Securities verdivurderinger, men handelen er ikke bekreftet. Songa Bulk-sjef Herman Blystad sier at fraktmarkedet korrigerer ned om dagen noe han synes er positivt siden det da ikke bestilles ny kapasitet og ordreboken fortsetter å falle. (FA)

INVESTORTEFT – KONKURRANSE:

I dag starter vi vår «investorteft» konkurranse der alle kan delta – spørsmål i uke 1 går på kursutvikling kommende uke i Marine Harvest og Funcom, utviklingen i US oil rig count og hvem som gjør det best i kommende uke av TGS vs PGS og  APCL vs QEC. Man kan stemme fra kl 2000 i kveld til kl 0830 mandag i morgen her. I vår Facebook-gruppe ‘Norske Aksjer‘ har vi lagt ut en video med forklaring om hva og hvordan.

Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Skriv en kommentar

Vær den første som kommenterer

avatar
wpDiscuz
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.