Nordnetbloggen

BørsXtra 23.juni: Storsolgte før krakkmelding, kraftig salgsnedgang i boligmarkedet, anbefalinger

BERGEN GROUP:

Etter å ha vært større aksjonær i Bergen Group siden 2012 trykket Køhlergruppen AS hardt på salgsknappen fra tirsdag denne uken. Torsdag børsmeldte Bergen Group at de ikke  fikk fortsette med større fregattkontrakt for forsvaret de neste syv årene. Bergen Group hadde inntil meldingen kom hatt en meget positiv børsutvikling i 2017. I den knappe timen etter at kontraktstapet ble børsmeldt stupte kursen og endte i går ned 43% til kurs NOK 1,50 etter å ha falt 5% og 18% de to foregående dagene.  Bergen Group gjorde emisjon på NOK 2,70 for tre uker siden der Køhlergruppen som den eneste av de fire største aksjonærene ikke deltok. Ut fra kommentarer på sosiale media å dømme er det all grunn til å tro at Oslo Børs får en rekke henvendelser om å undersøke omstendighetene rundt salget.

BOLIGPRIS:

Vi ser nå nedgang i salget i alle regioner, mens beholdningen av usolgte boliger stiger, sier sjeføkonom Andreas Benedictow i Samfunnsøkonomisk analyse. På Østlandet er det solgt 45% færre boliger enn i samme tomånedsperiode i fjor og for landet som helhet er nedgangen 39%. I gjennomsnitt koster boligene på Østlandet 57.800 kroner per kvadratmeter. Det er 11,1 prosent mer enn på samme tid i fjor. (DN)

LINK MOBILITY:

Sparebanken 1 Markets anbefaler kjøp av Link Mobility med kursmål NOK 210 som tilsvarer en nær dobling av dagens kursnivå. Meglerhuset mener at aksjen har underprestert sammenlignbare selskaper som svenske CLX og Twilio de siste månedene og at de handles på relativt klart lavere nivå. (FA)

EVENSEN ANBEFALER:

Truls Evensen, investeringsdirektør i Permian Fund Services, anbefaler kjøp av XXL, Kid, Europris og Scatec Solar mens han tror selskap innen olje og oljeservice skal slite med å forsvare sitt kursnivå.

BORREGAARD:

DNB øker kursmålet i BRG til NOK 110 (105) – kjøpsanbefaling opprettholdes.

YARA:

ABG Sundal Collier kutter kursmålet i Yara til NOK 360 (380) – opprettholder kjøp.

….og husk at din favorittaksje og ditt favorittområde nå har en dedikert chattekanal på xtrainvestor.com. Vår nye modell der man også kan chatte/lese i fred kun om en aksje eller et interesseområde har fått meget god tilbakemelding. Kommentarene i kanalene blir spart slik at du kan se eldre historikk.

Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert