Nordnetbloggen

BørsXtra 6.juni: Tror på Axactor, selger i Photocure, salg i Interoil, dyr DOFSUB

AXACTOR:

Axactor var ukens profilerte selskap i lørdagens Finansavisen. CEO Endre Rangnes: – Vi har investert mye penger på kort tid, og det tar ofte mellom tre og seks måneder før kjøpte porteføljer kommer i full produksjon. For hvert kvartal fremover vil derfor kontantstrømmen i selskapet bedres. Nå skal vi sørge for at vi får kritisk størrelse i de landene vi opererer ved å fylle maskineriet med volum. Selskapet jobber med en løsning hvor store investorer kan bære deler av investeringsbyrden, mens Axactor kan står for pengeinnkrevingen. Det vil lette mye på egenkapitalbehovet. Samtlige syv analytikere som følger selskapet har en kjøpsanbefaling, med kursmål som varierer fra 3 til 5 kroner, mao ser den minst optimistiske en oppside på nesten 40%. Carnegie har kursmål NOK 3,60 – DNB kursmål NOK 5.

PHOTOCURE / PCI BIOTECH:

High Seas AS (Hansson) – Photocures største aksjonær – reduserte med 256.000 aksjer i perioden 25-31.mai. Ny beholdning 3,04 millioner aksjer. Radiumhospitalet reduserte med 3.000 aksjer til 1,02 millioner. Radiumhospitalet solgte ellers 38.000 aksjer i PCI Biotech der de er nest største aksjonær med 1,72 millioner aksjer.

DOF SUBSEA:

I den planlagte børsnoteringen planlegger DOF Subsea å hente NOK 1,1 milliarder, hvorav DOF skal stå for halvparten ettersom de har til hensikt å opprettholde sin eierandel på 51 prosent. Etter emisjonen mener ABG at DOF Subsea skal fremstå med en børsverdi på mellom 4,7 og 6,9 milliarder kroner. Carnegie-analytiker Frederik Lunde påpeker at man både må hensynta gjelden i selskapet og prisingen av Subsea 7. – Avhengig av prisen må man være veldig glad i DOF for å kjøpe aksjer i DOF Subsea ettersom man til sammenligning får Subsea 7 veldig billig, mener han. (FA)

UKEPORTEFØLJE:

Arctic Funds tar inn Multiconsult og Europris, mens Aker BP tas ut av porteføljen.

PARETO ANBEFALINGER:

Pareto-analytiker Fredrik T. Steinslien anbefaler kjøp av Selvaag Bolig, Kitron, Schibsted og Scatec Solar.

INTEROIL:

Canacol Energy – Interoils nest største aksjonær – reduserte med 896.000 aksjer i perioden 25-31.mai. Ny beholdning 15,27 millioner aksjer som tilsvarer 23,6% eierandel.

EVRY:

Evry melder at selskapets forventer å gå på børs til en pris per aksje i området NOK 31-39, tilsvarende en markedsverdi på NOK 11,5-13,6 milliarder.

XTRAINVESTOR.com:

….vi skal ikke på børs, men tar derimot sikte på å lansere vår nye chat i morgen.

Bli medlem av vår Facebook-gruppe ‘Norske Aksjer’ her

Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert