Nordnetbloggen

BørsXtra 8.juni: Bitcoin-rekord, GIG-sjefen kommer, snur i Prosafe

BITCOIN:

Verdens mest populære kryptovaluta har gjort tregangeren siden nyttår. I går satt bitcoin en ny rekord etter en oppgang på knappe 8% til USD 2873. – Det er ikke så godt å si hva som har gitt den veldige oppgangen i det siste, men Japans godkjenning av bitcoin som lovlig betalingsmiddel, har nok økt tiltroen til den digitale valutaen, kommenterer seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets. Ingen organisasjon står bak bitcoin for å gi valutaen noe nominelt anker, det er ingen kontantstrøm knyttet til den, og den kan ikke anvendes i fysiske prosesser som gir den reell verdi. (FA)

GAMING INNOVATION:

På mandag vil konsernsjef Robin Reed i Gaming Innovation Group stille opp eksklusivt i Xtrainvestors Facebook-gruppe ‘Norske aksjer’ via live video der han svarer på spørsmål fra markedsaktører. Du kan stille spørsmål i denne tråden, legge inn spørsmål på Xtrainvestor eller (om du vil spørre anonymt) via mail til info at xtrainvestor.com. Dette er en god mulighet for deg til å stille spørsmål og å lære mer om GIG og deres marked. Siste frist for innsending av spørsmål er søndag.

NORDEA ANBEFALER:

Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea Investment Management anbefaler kjøp av Wilh Wilhelmsen Holding (WWI), Sparebank 1 SMN og SR-Bank. Statoil og Orkla anbefales solgt. Næss fremhever videre at Oslo Børs har gjort det svakt sammenlignet med børser internasjonalt så langt i 2017 noe han forklarer med mange råvareselskap og færre teknologiselskap. (FA)

PROSAFE:

Nordea oppgraderer Prosafe fra salg til kjøp etter den siste tids kursfall. Kursmålet er uendret på NOK 30.

FINGERPRINT – BIOMETRICS:

Fingerprint Cards steg knappe 12% på børsen i går etter at norske Zwipe meldte om ordre på sitt biometriske betalingskort fra en global korttilvirker og en asiatisk aktør. Fingerprint skal være underleverandør av sensorer til disse ordrene som omtales som markedets første større kommersielle ordre på kontaktløse betalingskort. . – Det är ett bevis på att vi är den ledande spelaren och kommer att vara det inom smarta kort också. Vi är den enda aktören som har volymkapacitet och volymkunskap  sier Fingerprints VD Christian Fredrikson. (VA Finans)

RENONORDEN:

RenoNorden varsler lavere marginer enn antatt for Q2 og Q3. De bekrefter videre som tidligere meldt at de vil være i brudd med lånevilkår ved utløp av Q2 og skriver at goodwilltilganger knyttet til norsk virksomhet vil vurderes ytterligere nedskrevet.  Selskapet har igangsatt diskusjoner med sine långivere og vil også invitere visse norske kunder til diskusjoner.

STANDARD DRILLING:

Arne Fredly kjøpte i går gjennom sitt selskap Apollo Asset 100.000 aksjer i Standard Drilling til kurs NOK 1,60. Fredly er styremedlem i selskapet. Han kjøpte 500.000 aksjer til samme kurs for en drøy uke siden.

NTS:

Sparebank 1 Markets initierer dekning med kjøpsanbefaling og kursmål NOK 53.

Xtrainvestor
Investornettverk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert