Nordnetbloggen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Buy EU, short Greenback?

EUR/USD kursen stiger brått, og det satte fart i de europeiske aksjemarkedene. Stigende eurokurs er en proxy på at investorene mener vi går mot vekst og høyere renter. Interessant at denne setter fart etter en opptur i aksjemarkedet. Årsaken kan være så banal at Macron og Merkel møttes i går, samtidig som Trump blir anklaget for å lekke sensitiv informasjon til russerne.

Jeg sliter med å finne gode case akkurat nå, og det er jeg nok ikke alene om. Når børsen går i all-time high, må man ta på seg andre briller og tenke hvilke selskaper som vokser og ekspanderer sammen med et slikt marked. Det nytter ikke å være defensiv, man må tørre å kjøpe noe som er dyrt som mest sannsynlig blir enda dyrere. Faren er å plukke aksjer som kun blir dratt opp av et godt marked, som ser forferdelig ut når euforien gir seg. Jeg tenker også på Norsk Hydro og Norwegian, som begge har gått på en smell, men som kanskje er ferdige i denne syklusen. Svake aksjer i forkant av en markedstopp, betyr enda svakere aksjer når markedet faller i etterkant. I mine øyne er det like greit å sitte på gjerdet, inntil mulighetene presenterer seg selv. Hvis dere er fullstendig uenige, og har noen gode case, del de gjerne i kommentarfeltet!

Andrew Ross Sorkin (forfatter, journalist og manus bak Billions) har skrevet en fin hyllest til Jeff Bezos og Amazon sin 20 årsdag på børsen. $1o.000 investert den gangen, ville blitt til $5 millioner i dag. Det var den gangen vekstselskaper børsnoterte seg for å hente penger til videre vekst, ikke for at gründerne skal selge seg ned til pensjonskasser med et indeksmandat.

Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Skriv en kommentar

1 Kommentar på "Buy EU, short Greenback?"

avatar
Sorter etter:   nyeste | eldste | mest stemmer
Christian
Gjest

Jeg mener NEL er et veldig spennende og godt investeringscase. Innen et år tror jeg kursen er vesentlig høyere enn det den er i dag. Fabrikken i Danmark åpner til sommeren og flere spennende oppkjøp er gjennomført.

wpDiscuz
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.