Nordnetbloggen
Nordnet Norge
Nordnet Norge

De 10 mest populære aksjene for belåning

I dette innlegget ser vi nærmere på hvilke aksjer som er mest populære å ha verdipapirbelåning i og en vanlig strategi for belåning.

Listen nedenfor består av de 10 aksjene med mest utnyttet belåning i dag (12. april 2018). I den høyre kolonnen ser du hvilken belåningsgrad hver aksje gir. Belåningsgrad er et mål på hvor mye du kan låne med den aksjen som sikkerhet. For eksempel kan du låne 800 kr om du har 1000 kr investert i Statoil-aksjer.

AksjeBelåningsgrad
Norsk Hydro80 %
Marine Harvest ASA80 %
Norwegian Air Shuttle60 %
Subsea 7 S.A70 %
Norwegian Finans Holding ASA60 %
DNO ASA30 %
Yara International80 %
Statoil ASA80 %
Gjensidige Forsikring ASA85 %

Listen er hentet ut 12. april 2018.

Populært å kjøpe utbytteaksjer med belåning

Listen inneholder utelukkende norske aksjer, men har en god variasjon i sektorer. Selskapene på listen har stort sett høy omsetning og har høy belåningsgrad fordi sikkerheten anses som god. DNO ASA, og til en viss grad Norwegian Air Shuttle, er unntakene som bekrefter regelen i dette tilfellet. Det er sunt at det er denne typen selskaper som har belåning, enn mindre vekstaksjer.

Med Superlånet har det hos Nordnet vært lave renter og en populær strategi har vært å bruke belåning for å investere i stabile utbytteaksjer. Siden renten ofte er lavere enn direkteavkastningen du får, virker det umiddelbart som en god handel. Utbytte dekker rentekostnaden og gir litt ekstra. Det er dog viktig å huske at aksjer også kan falle i verdi, hvilket gjør at denne typen strategi bør gjennomføres med forsiktighet.

Forstå risikoen

Belåning innebærer en risiko. Det er lånte penger, hvilket betyr at du kan tape noen andres penger. Alle typer belåning bør gjøres med den største forsiktighet og kun benyttes om man har en godt kalkulert plan.

Søk om belåning på askjesparekonto med BankID

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Skriv en kommentar

Vær den første som kommenterer

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på