Nordnetbloggen

De mest populære underliggende på Nordnet Markets

Investorer har ofte ulike syn på hva som vil skje i markedet fremover. Like sikkert som at du finner optimister, finner du pessimister. Ved å investere i børsnoterte produkter får du flere muligheter enn dersom du kun kjøper underliggende, du kan blant annet få tilgang til aktivaklasser som ellers kan være vanskelig å komme til. Du kan også spekulere i både opp- og nedgang, med og uten gearing. Handler over 1000 kr er kurtasjefrie*.

Et børsnotert produkt beveger seg i takt med en underliggende faktor. Nedenfor ser du hvilke underliggende som er mest populære blant norske investorer for øyeblikket.

Navn % Long % Short
1 OBX 18 % 82 %
2 S&P 50011 % 89 %
3 OLJE78 % 22 %
4 GULL88 % 12 %
5 TESLA 17 % 83 %
6 DAX38 % 62 %
7 SØLV93 % 7 %
8 NQ10039 % 61 %
9 FRONTLINE66 % 34 %
10 SPX13 % 87 %
Tall per 30.06.2020

Indeks mest populære underliggende

OBX-indeksen, de 25 mest likvide aksjene på Oslo Børs, er på topplisten av mest eide børsnoterte produkter, hvor hele 82 % tror på nedgang. Størst short-andel har amerikanske S&P 500.

Den mest populære aksjen er Tesla, og det viser seg å være en gjenganger at kundene tror på fall i aksjen. Frontline er et selskap mange av Nordnet-kundene har et forhold til og ligger blant toppen av de mest populære aksjene. 66 % er long, til tross for at aksjen er blant de mest shortede aksjene på Oslo Børs (Kilde: Finanstilsynet).

Sitter du short tjener du penger på nedgang. Dette kan være et verktøy for å sikre porteføljen din i usikre perioder. Tabellen viser at en overvekt av Nordnet Markets-kundene tror på nedgang fremover, eller hedger seg da de sitter long i andre produkter. Investeringer i gull eller edelmetaller ses på som en trygg investering i nedgangstider og har økt i popularitet i takt med usikkerheten i markedet. Dette gjenspeiles også i prosentandelen som er long i både gull og sølv.

Se også: Hvordan tjene på stigende gullpriser?

Norske aksjer som underliggende

Du kan også få eksponering mot norske aksjer som handles i NOK. De norske aksjene som er i utvalget av Nordnet Markets-produkter dekker de viktigste sektorene på Oslo Børs, som olje, finans, sjømat og shipping. På de fleste kan du velge om du vil gå long eller short.

Nyhet! Nå kan du handle Bull & Bear med NEL som underliggende.

UnderliggendeBull & BearMini Futures
DNBFinn ut merFinn ut mer
DNOFinn ut merFinn ut mer
EquinorFinn ut merFinn ut mer
FrontlineFinn ut merFinn ut mer
Gjensidige ForsikringFinn ut merFinn ut mer
MowiFinn ut merFinn ut mer
NELFinn ut mer
Norsk HydroFinn ut merFinn ut mer
Norwegian Air ShuttleFinn ut mer
REC SiliconFinn ut mer
OrklaFinn ut mer
PGSFinn ut mer
StorebrandFinn ut mer
Subsea 7Finn ut mer
TelenorFinn ut merFinn ut mer
TGS-NOPEX Geophysical CompanyFinn ut merFinn ut mer
Yara InternationalFinn ut merFinn ut mer

Handel i børsnoterte produkter medfører risiko

Børsnoterte produkter passer ikke for alle. Alle produktene er kompliserte og krever god forståelse av det underliggende markedet og produktenes spesifikke vilkår og egenskaper. Med et gearet produkt er det risiko for at du taper hele det investerte beløpet.

For å kunne handle børsnoterte produkter må du bestå en kunnskapstest. Ta testen her og se om du kvalifiserer.

*Produktene er kurtasjefrie hvis du legger en ordre på nordnet.no eller via noen av våre handelsapplikasjoner, for eksempel Infront der verdien på ordren er høyere eller lik 1 000 NOK/SEK/DKK eller 100 EUR. Telefonordre via meglere og/eller ordre under 1 000 NOK/SEK/DKK eller 100 EUR belastes kurtasje som beskrevet i Nordnets ved enhver tid gjeldende prisliste. Ved handel med produkter i annen valuta enn din lokale valuta belastes automatisk en vekslingsavgift hvis du ikke har en aktiv valutakonto på kontoen din. Kontakt Nordnets kundeservice for mer informasjon. Nordnet forbeholder seg rettigheten til å når som helst endre eller avslutte tilbudet. Investeringer i finansielle verdipapirer er forbundet med risiko og kan både øke og minke i verdi. Her kan du lese mer om risikoen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert