Nordnetbloggen

De mest populære underliggende på Nordnet Markets

Ved å investere i børsnoterte produkter kan du få tilgang til aktivaklasser som ellers kan være vanskelig å komme til. Du kan også spekulere i både opp- og nedgang, med og uten gearing. Handler du for over 1000 kr er handelen kurtasjefri*.

Et børsnotert produkt beveger seg i takt med en underliggende faktor. Nedenfor ser du hvilke underliggende som er mest populære blant norske investorer for øyeblikket.

Navn % Long % Short
1 OLJE 87 % 13 %
2 Tesla 14 % 86 %
3 OBX 33 % 67 %
4 DAX 34 % 66 %
5 GULL 96 % 4 %
6 SP500 41 % 59 %
7 NQ100 34 % 66 %
8 Frontline 87 % 13 %
9 Norwegian Air Shuttle 98 % 2 %
10 SOLV 92 % 8 %

(Tall per 14.2.20)

Olje mest populære underliggende

Oslo Børs er en oljetung børs, og mange av våre kunders investeringer påvirkes derfor på en eller annen måte av oljeprisen, både direkte og indirekte. Fordelene med investering i ETPer eksponert mot olje er at du unngår selskapsrisiko og at du kan geare investeringene dine. Det har vært en rekke hendelser i markedet det siste året som har preget oljeinvesteringer, blant annet uro i Midt-Østen, handelskrig, brexit og coronaviruset.

Flesteparten av Nordnet Markets-investorene tror på oppgang i oljeprisen, mens 13 % sitter short.

Populære aksjer

Tesla er det nest mest populære underliggende og har den klart største short-andelen. Med over 50 % økning den siste måneden er det mange som forventer nedgang.

Shippingsektoren har fått mye fokus i høst, da ratene har skutt opp på kort tid. Noe som har shippingselskapet Frontline til en trading-favoritt.

Se også: De mest populære aksjene blant våre aktive tradere

Norwegian er et selskap mange av våre kunder har et forhold til og ligger blant toppen av de mest populære aksjene. Den er også en av de mest shortede aksjene på Oslo Børs (Kilde: Finanstilsynet).

Du kan sikre deg mot nedgang

Sitter du short tjener du penger på nedgang. Dette kan være et verktøy for å sikre porteføljen din i usikre perioder. Tabellen viser at en overvekt av Nordnet Markets-kundene tror på nedgang fremover, eller hedger seg da de sitter long i andre produkter. Investeringer i gull eller edelmetaller ses på som en trygg investering i nedgangstider og har økt i popularitet i takt med usikkerheten i markedet.

Se også: Hvordan tjene på stigende gullpriser?

Handel i børsnoterte produkter medfører risiko

Børsnoterte produkter passer ikke for alle. Alle produktene er kompliserte og krever god forståelse av det underliggende markedet og produktenes spesifikke vilkår og egenskaper. Med et gearet produkt er det risiko for at du taper hele det investerte beløpet.

For å kunne handle børsnoterte produkter må du bestå en kunnskapstest. Ta testen her og se om du kvalifiserer.

*Produktene er kurtasjefrie hvis du legger en ordre på nordnet.no eller via noen av våre handelsapplikasjoner, for eksempel Infront der verdien på ordren er høyere eller lik 1 000 NOK/SEK/DKK eller 100 EUR. Telefonordre via meglere og/eller ordre under 1 000 NOK/SEK/DKK eller 100 EUR belastes kurtasje som beskrevet i Nordnets ved enhver tid gjeldende prisliste. Ved handel med produkter i annen valuta enn din lokale valuta belastes automatisk en vekslingsavgift hvis du ikke har en aktiv valutakonto på kontoen din. Kontakt Nordnets kundeservice for mer informasjon. Nordnet forbeholder seg rettigheten til å når som helst endre eller avslutte tilbudet. Investeringer i finansielle verdipapirer er forbundet med risiko og kan både øke og minke i verdi. Her kan du lese mer om risikoen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert