Nordnetbloggen

Den «Grønne Bølgen» vokser seg raskt større og større

Det har kommet overraskende på mange hvilken kraft den grønne bølgen på kort tid har fått i samfunnet. Det har vært et tydelig taktskifte. Befolkningen både i Norge og i store deler av Europa prioriterer nå miljøsaken høyt.

I det nylig avholdte valget til EU- Parlamentet har «De grønne» gjort det svært sterkt. Og det forestående valget i Danmark er i ferd med å bli et miljøvalg. «Greta-effekten» engasjerer spesielt unge mennesker i miljøsaken og i Oslo oppgir nå 33 prosent av befolkningen at klima er deres viktigste sak ifølge Norstat og Aftenposten.

Som forvaltere merker også vi at våre kunder, i alle segmenter, setter mer fokus på bærekraft, ansvarlighet og miljø når de skal gjøre sine investeringsvalg. Vi i DNB Asset Management stiller derfor strenge krav til alle investeringer vi gjør, uansett fond. Vi har en egen avdeling for ansvarlige investeringer som følger opp forvaltningen i tett samarbeide med porteføljeforvalterne.

Hensyn til miljø, samfunnsmessige forhold, samt selskapsstyring, samlet kalt ESG, er således med i alle våre analyser og investeringsbeslutninger. I videoen over kan du kan høre intervju med analytiker Laura McTavish hvordan vi arbeider i praksis!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert