Nordnetbloggen

Det aller, aller beste tipset for børsåret 2018

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

2017 ble et interessant børsår med god avkastning, men nå rettes blikkene mot 2018 og hva det nye året vil bringe. Media tapetserers med økonomer, forvaltere og finanseksperter som deler sine meninger om børsåret, og forteller oss hvordan vi bør plassere pengene våre i det nye året. Det beste rådet derimot får du her, helt gratis. Nemlig å ignorere ekspertene, og heller fokusere på prinsippene og prosessene som gjør deg til en mer kunnskapsrik investor og sparer.

De gamle kjerringrådene henger fortsatt høyt og uansett så gjør du lurt å ha disse tipsene under i bakhodet.

1. Ikke legg alle eggene i en kurv

Spre risikoen i din portefølje ved å ikke investere alt i et selskap eller en bransje. Det enkleste er å bygge en solid grunnmur i porteføljen bestående av aksjefond, så kan du krydre med investeringer i enkeltaksjer.

2. Gjør din egne vurderinger og tro på deg selv

Ha tillit til deg selv og ta aktive investeringsvalg. Ikke hør for mye på alle andre. Gjør dine egne analyser, ha en egen formening om hva du tror om fremtiden, og tørr å ta egne valg.

3. Søk kunnskap. Feil fort og lær

Gjør gjerne feil, men lær av dem. Ingen klarer å håndtere et aksjemarked uten å gjøre feil. Ikke bli forelsket i en aksje, kutt og minimer tapene ved å bruke Stop loss aktivt. Den enkleste måten å skape en vinnerportefølje er å kvitte seg med taperne og ta vare på vinnerne.

4. Forstå og tro på selskapene du investerer i

Sørg for at du skjønner selskapene du investerer i. Forstå produktene de leverer til markedet, hvordan de tjener penger, og hvordan de skal vokse i fremtiden. Som aksjonærer eier du en liten del av selskapet og da må du tro på ledelsen og strategien de følger. Det er tross alt dette du har investert i, og pengene dine brukes til.

5. Ha en plan og følg den

Alt starter med en plan. Hva ønsker du å oppnå, hvordan vil du oppnå det og hvor stor risiko er du komfortabel med å ta? Når planen er på plass følg den. Ikke la skumle overskrifter, kortsiktige sivninger og støy påvirke investeringene dine. Husk at historien har bevist at de beste kjøpene gjør du når overskriftene i media er av typen «blodet renner i gatene».

Sparing og investeringer er akkurat så enkelt eller komplisert som du gjør det til. Gjør det enkelt å kjøp et globalt indeksfond, eller gjør jobben selv ved å sette sammen en egen portefølje med aksjer. Og det ene utelukker selvfølgelig ikke det andre. Det viktigste er allikevel å fokusere på egen kunnskap, bygge erfaring og kontinuerlig læring. Oppsøk informasjon og kunnskap, og et par tips i den forbindelse er nordnetbloggen.no, podcasten #pengepodden og investeringsforumet Shareville.

Lykke til med investeringene dine i 2018!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert