Nordnetbloggen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Det ble ikke så ille allikevel!

Ser vi uken under ett, fra fredag til fredag, har hovedindeksen på Oslo Børs falt cirka 1 punkt, eller -0.13%. Det er ikke et tegn på frykt, men et signal om at kjøperne står klare så fort aksjer kommer for salg. Her ligger det paradoksale, at nedgangen på torsdag kanskje tiltrakk seg kjøpere fra sidelinjen som har gått glipp av det første bruddet opp. 

Personlig har jeg tenkt at markedet ville ta seg en pause inn mot sommeren, men det er ingen posisjon jeg er komfortabel med. Ref, grafene fra morgenmailen om at det nå er «Europas tur» etter at amerikanske aksjer har gjort en kjempereise på oppsiden. I tillegg har vi jokeren som er oljeprisen. Den ser ut til å ha bunnet ut i forkant av OPEC møte, og selv om flere sår tvil om kartellets prisingsmakt i denne runden, vil det psykologiske aspektet telle positivt frem til en ny avtale er klubbet igjennom.

Tørrbulkaksjene handler godt under forrige topp, og det til tross for at det nå blir solgt Capesize skip 5-6% høyere enn hva analytikerne har i sine estimater. Det betyr at Net Asset Values stiger, noe som kan gi utslag i oppjusteringer av prismål på aksjene. Jeg venter bare på et nytt drag i ratene og da tror jeg tiden er inne for GOGL og Songa Bulk igjen. Merk at Songa Bulk skal noteres på Oslo Access i løpet av de neste 6 ukene. Noe som kan øke likviditeten i aksjen.

Få med dere siste #Pengepodden med Anders og Tom der de snakker om utbyttepolitikk, hvordan tjene penger i et fallende marked og obligasjonsfond!

Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Skriv en kommentar

Vær den første som kommenterer

avatar
wpDiscuz
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.