Nordnetbloggen

– Det er naturstridig å tjene så mye penger

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Når bransjen selv bruker uttrykk som «cash-ku» og sier at de tjener for mye penger, er det definitivt på tide å se seg om etter et billigere forsikringsselskap.

Tidligere i høst presenterte administrerende direktør i SpareBank 1 Gruppen, Kirsten Idebøen, gruppens resultat for andre kvartal i 2014. Hun la ikke skjul på hvor godt fornøyd hun var, spesielt med resultatene fra SpareBank 1 Skadeforsikring.

– Det er naturstridig at man skal tjene så mye penger. Da skal man over tid få mer konkurranse fordi aktørene vil ønske å ta tilbake markedsandeler som er tapt til andre, eller at det kommer nye aktører inn som vil være en del av dette gullrushet som vi nå ser i denne bransjen, uttalte Idebøen på resultatfremleggelsen for aksjonærer og analytikere.

– Skadeforsikring er cash-kua
Det jeg bet meg merke i var at administrerende direktør Kirsten Idebøen flere ganger i løpet av sin presentasjon brukte uttrykket «cash-kua vår» om forsikringsselskapet. Når de selv bruker slike uttrykk, er det vel liten tvil om at det de gjør er å melke kundene sine. I andre kvartal har SpareBank 1 Skadeforsikring et resultat før skatt på 472 millioner kroner, opp fra 174 millioner kroner i samme kvartal året før. Når bransjen selv forventer mer konkurranse, håper jeg at vi forbrukere kan gi dem nettopp det.

Bruk forbrukermakten
Og det er ikke bare SpareBank 1 som tjener penger på skadeforsikring. I august slapp Statistisk sentralbyrå tall som viser at skadeforsikringsselskapene hadde en økning i teknisk resultat på 1,6 milliarder kroner fra 2. kvartal 2013 til 2. kvartal 2014. En av årsakene til dette sier SSB er 5,7 prosent økning i premieinntektene, altså det vi kunder betaler for forsikringene våre.

Våre medlemmer i Norsk Familieøkonomi er bekymret for at konkurransen i forsikringsbransjen er like dårlig som i resten av banknæringen. Jeg mener at folk nå må benytte sjansen og bytte fra dyre forsikringsselskap, eller forhandle ned prisene hos sine selskaper. For det er ingen tvil om at det er penger å spare. Vi har mange eksempler fra våre medlemmer som sparer mye penger på å bytte fra de store og dyreste forsikringsselskapene. Et medlem sparte 40 prosent ved å flytte sine forsikringer fra SpareBank 1 til et billigere selskap.

Klikk her for å se SpareBank 1 Gruppens resultatframleggelse med nevnte sitater ca. 1 time og 33 minutter ut i presentasjonen. (Q2 Webcast)

Norsk FamilieøkonomiPartner
Norsk Familieøkonomi

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert