Nordnetbloggen

Du får vente til torsda’!

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

I juni introduserte Nasdaq ukesopsjoner på Statoil. I forbindelse med kvartalsrapporteringen i juli var det overraskende mye omsetning i ukesopsjonene. I dette kvartalet, som det forrige, så gir ukesopsjonene muligheter til å forbedre avkastningen, alternativt kan man bruke det som et verktøy for å balansere aksjeporteføljen i forbindelse med kvartalsrapportering.

Jeg har i tidligere innlegg forklart om tidsverdien og hvordan den reduseres mot bortfall. En av karakteristikkene med ukesopsjonene er at man ikke betaler unødvendig mye i tidsverdi ettersom opsjonen er nær bortfall. Derfor er oktober nok en måned hvor det er fordelaktig å bruke ukesopsjoner i forkant av rapporteringen.

– Hvorfor?

I dag, torsdag 15 oktober, er det bortfallsdag på de standardiserte månedsopsjonene. Neste bortfallsdag er 19. november. I løpet av den måneden rapporterer mange norske selskaper og Statoil rapporterer 3. kvartalstall onsdag 28. oktober. Dersom man vil justere porteføljen med opsjoner og velger å bruke månedsopsjonen, så er det nærliggende å bruke opsjonene med november bortfallet (19. november). Dermed betaler man mye i tidsverdi ettersom man kjøper en opsjon som har bortfall over 3 uker etter rapporteringsdato.

Ved bruk av ukesopsjonene kan man velge opsjoner med bortfall 29. oktober, 5. og 12. november som alle vil være billigere alternativ enn månedsopsjonen. Dette gir deg som investor en gearingeffekt uten å betale for mye i tidsverdi. Alternativt kan man beskytte nedsiden ved å kjøpe forsikring på Statoil posisjonen gjennom en «protective put».

Som Nordnet kunde har du tilgang til å handle ukesopsjoner på Statoil, samt 15 svenske underliggende aksjer. Ukesopsjoner er et relativt ukomplisert produkt som passer for både profesjonelle og private investorer. Ukesopsjoner handles på akkurat samme måte som månedsopsjonene. Sluttdato eller bortfall inntreffer første, andre, fjerde og femte torsdag i hver måned (på den tredje torsdagen har eksisterende månedlige opsjoner utløpsdato). Det gir deg som investor mer fleksibilitet til å velge en løpetid som passer din investeringsstrategi best.

Hvordan finner man riktig instrument? Instrumentnavnet inneholder informasjon om den underliggende aksjen, utløpsdato, innløsningskurs og en «Y» som betegner ukesopsjonen:

STL SSW Oct

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert