Nordnetbloggen

Ekstra inntekt på utlån av aksjer

I dag får investeringskonto-kundene våre den andre renteutbetalingen som kommer i forbindelse med automatisk utlån av norske aksjer. Pengene er en inntekt fra vår ordning med utlån av norske aksjer på Investeringskonto Zero.

Vi startet med utlån av norske enkeltaksjer på Investeringskonto Zero fra og med 15. mars i år. Volumet var som forventet lavt med kun 362 385 kroner ekstra inntekt på deling i den første utbetalingen. Ett kvartal senere har utbetalingen mer enn tredoblet seg til hele 1 304 094 kroner.

– Aksjelånsprogrammet har blitt den suksessen vi håpet på da vi lanserte det. Jeg ser på renteinntektene fra aksjelånsprogrammet som en tredje type avkastning på aksjeinvesteringer, i tillegg til verdistigning og utbytte. Det er moro å kunne tilby sparere denne typen finansiell innovasjon, sier Anders Skar, daglig leder i Nordnet.

Logg inn på Nordnet-kontoen din og se om du har fått utbetalt noe

Dette er aksjene som har gitt størst renteinntekt

Her kan du se de ti aksjene som har gitt størst inntekt i løpet av tredje kvartal, 2019:

Aksjene ovenfor står i tilfeldig rekkefølge. Du bør ikke basere porteføljen din på listen, da det ikke er en garanti for at de samme aksjene vil gi ekstra inntekt i form av en renteutbetaling i fremtiden. Aksjene lånes ut via vår låneagent Citi til store internasjonale kapitalforvaltere og banker. Hvilke aksjer som lånes ut bestemmes ut ifra etterspørselen.

Hvordan kan jeg vite om mine aksjer lånes ut?

Er du usikker på om du deltar eller hvor mye penger du får? Alle med Investeringskonto Zero omfattes av dette, men det er mulig å reservere seg hvis du ønsker det. Selv om du ikke har reservert deg blir ikke beholdningen din påvirket av at aksjene dine lånes ut. Du kan kjøpe, selge eller beholde aksjene din så lenge du vil, akkurat som før. Den eneste forskjellen er at du potensielt kan få ekstra inntekt via renteutbetalingene.

Se hvor mye som ble betalt ut i den første utbetalingen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

2
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Kay G Arntzen
Gjest
Kay G Arntzen
Jeg har vert veldig fornøyd med Nordnet helt til den nye siden kom. Jeg er når tenkeboksen om jeg vil helt ut av Nordnet før Nyttår da den gamle siden forsvinner og alt blir vanskeligere.
Joachim
Gjest
Joachim
Veldig fornøyd med at Nordnet har lansert aksjelånsprogrammet! Mindre fornøyd er jeg med hvilken informasjon som følger utbetalingen. Per i dag får jeg kun opp en samlet sum for «utbetaling aksjeutlån». Håper at Nordnet kan lansere en form for «sluttseddel» eller lignende med detaljert informasjon om hvordan dette beløpet fremkommer med informasjon om hvilke aksjer som har vært lånt ut til hvilke tider. Dersom denne informasjonen allerede er tilgjengelig, gjør meg gjerne oppmerksom på hvordan jeg finner den. Mvh, Joachim
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert