Nordnetbloggen

EOC – Oppdatering

Begynner å bli en stund siden undertegnede og Vidar tok en tid på EOC, og føler tiden er moden for en oppdatering.

Kursen ligger i skrivende stund  på 4,75 (veldig lite volum). På våre estimater tilsier det en P/E for 2014 på 3, EV/EBITDA på 4,91 og EV/EBIT på 6,6. Dette er da forutsatt at transaksjonen med Perisai gå i gjennom (ny frist 30 august), samt at vi unngår noen negative «black swans» mtp. oppetid osv. Ellers har jeg addert 70 MUSD i netto rentebærende gjeld (NIBD) for å framstå mer konservativ, da NIBD er svært uoversiktlig i selskapet.

Videre er det verdt å notere seg at EOC slapp Q3 tall i juli, hvor inntjeningen kom opp i 2,9 MUSD for kvartalet.  På årlig basis tilsvarer dette ca. 70 mill NOK. Sett opp mot dagens markedsverdi på ca. 520 mill NOK gir dette en P/E på 7,4. Det som er interessant med dette tallet er at dette er uten at et  av  selskapets viktigste enheter (FPSO-en Arunothai) i drift.  Vi forventer derfor at inntjeningen vil forbedre seg betydelig når denne kommer i gang, samt at man fjerner en del gjeld som reduserer rentekostnadene.

I takt med at EOC har fått mer oppmerksomhet fra markedet har også en rekke investorer begynt å påpeke hvor viktig det er for selskapet at transaksjonen med Perisai går igjennom (se forrige bloggpost om EOC). Enkelte vil også hevde at selskapet vil bli transformert, noe jeg også er enig i. I går kom det en børsmelding fra EOC, hvor de forteller at fullføring av transaksjonen er ventet å skje innen 30 august.  Spørsmålet er om det er grunn til å frykte at denne transaksjonen ikke går i gjennom?

Som følge av børsmeldingen til EOC i går, hadde jeg en raskt prat med Wayne (IR-ansvarlig i EOC) på telefon. Mitt inntrykk er at det kun gjenstår formaliteter før endelig avtale er i havn, og at opprettelsen av datterselskapet EOC VICTORIA PRODUCTION SDN. BHD var et viktig steg mot fullførelse. Også verdt å merke seg at avtalen mellom partene har blitt godkjent på gen.forsamling av Perisai aksjonærene. Legger også til at EOC umiddelbart vil slippe en pressemelding når transaksjonen blir fullført.

Når det gjelder first gas fra Arunothai/Kamelia så sikter EOC mot at man klarer dette innen 6-10 uker.

NB: Undertegnede sitter med EOC aksjer.

Photo credit: archer10 (Dennis) / Foter / CC BY-SA

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Comments
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert