Nordnetbloggen

Et av Europas billigste markeder

Utviklingen på Oslo Børs har vært god i år, med en oppgang på 15% siden nyttår. Hovedindeksen handles på All Time High, men entusiasmen blant investorene virker å være beskjeden. Kursrekord er imidlertid ikke noe unaturlig på børsen. Verdier skapes i bedriftene hver dag, og stigende børskurser er et bilde på at næringslivet tjener penger. Finansavisen intervjuet meg om dette tirsdag 24.06 side 26. Se kortversjonen her på Hegnar Online.

Om man ser på et av analyikernes favorittmål, EV/EBIT* så er faktisk Oslo Børs tredje billigste børsen i Europa. Dette temaet ble belyst i fredagens sending på Økonominyhetene på TV2 Nyhetskanalen:

* EV/EBIT er den samlede markedsverdien av selskapets egenkapital OG gjeld delt på inntjening før fratrekk av renter og skatt. Dette er altså et mål på total selskapsverdi delt på de inntektsstrømmer som genereres til betjening av den kapitalen. EV/EBIT for Oslo Børs OBX er nå 9,62 mens eksempelvis Danmark er det dyreste marked i Europa nå med EV/EBIT 15,3.

EVEBIT1

Tabellen er hentet fra Infront's fundamentale modul Infinancials.
Tabellen er hentet fra Infront’s fundamentale modul Infinancials.

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer. Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine anbefalinger på investoradferd. For alle mine innlegg og kommentarer, følg meg på Twitter@KarlNordnet

Bør noen du kjenner også lese dette innlegget? Bruk linkene under for å dele det videre.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert