Nordnetbloggen

Et historisk år

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

 

Det går mot slutten av et historisk år. En urolig arabisk vår, en vanskelig europeisk høst og et Nord-Amerika med en statsgjeld større enn det er mulig å forestille seg.

Mange land har en skakkjørt økonomi og vi har gjennom året sett at flere statsledere har gitt etter for folkets press og gitt fra seg makten. Det er bra. De har ikke lyktes i å lede landet til en bærekraftig verdiskaping. Nå trengs det mot og handlekraft for å få statene på rett spor.

Samtidig har høsten også ført med seg dramatiske endringer i positiv retning. Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim var invitert til seminar hos KLP og hadde da nettopp kommet tilbake fra et besøk i Myanmar. Han fortalte med fasinasjon om dette landet som nå får oppleve at et strengt militærdiktatur åpner opp.

I følge Aftenposten sier Thein Sein – eksgeneralen som nå er Burmas president –  at ”Sør-Korea brukte 15 år på å bli et demokrati. Vi skal klare det på ett.” Det er en fantastisk ambisjon. Nå er det derfor viktig at verdenssamfunnet anerkjenner de svært positiv signalene som kommer slik at vi forhåpentligvis i nær fremtid kan oppheve sanksjonene. Landet byr på spennende muligheter. Investeringer fra selskaper og engasjement fra organisasjoner kan bidra til den videre utviklingen av landet.

Vi må alle fortsette å arbeide for å utvikle samfunnet til det bedre – på en bærekraftig måte. Les mer om hvordan vi bidrar til dette i vår siste rapport om ansvarlige investeringer.

Hilsen Jeanett Bergan, leder for ansvarlige investeringer

KLP
KLPPartner
Fondsforvalter

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.









Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert