Nordnetbloggen

Et internship utenom det vanlige

Hei og velkommen til et innblikk i hverdagen som intern i Nordnet.

Kanskje følger du nordnetbloggen for å lese nyheter fra Anders Skar, morgenrapporter fra Richard Paulsen eller lærer noe nyttig på derivatskolen til Pål Sætre fra NASDAQ? Denne spalten vil være mindre markedsrettet, men gi et mer usensurert bilde av Nordnet som virksomhet. Alt dette sett gjennom en summer intern sine øyne.

Hvem er jeg og hvorfor skriver jeg dette?

Mitt navn er Niels Joachim Stang, jeg er en 22 år gammel student fra Bekkestua som føler jeg har skutt gullfuglen i sommer. Resten av året er jeg en heltidsstudent. Jeg ble nettopp ferdig med 2. året av en bachelorgrad i økonomi og administrasjon ved BI i Norges beste studieby, Trondheim. Tidligere har jeg tjenestegjort i sjøforsvaret og vært engasjert i den lokale studentforeningen og Norges største kulturfestival, UKA.  Denne sommeren får jeg lov til å ta pensumteorien ut i praksis når jeg skal være intern hos Nordnet i Norge.

Veien min til Nordnet var litt utenom det vanlige, derav overskriften på blogginnlegget. Midt i høysesongen for å søke på internship og sommerjobber, slo det meg som lyn fra klar himmel at Nordnet hadde vært en drømmearbeidsgiver å kunne tilbringe sommeren hos. Jeg var litt skuffet da jeg fant ut at de ikke hadde planlagt å ha noen internship-liknende stillinger i sommerkvartalet. Istedenfor å sende en mail og be på kne om å kunne bidra med min kompetanse, fikk jeg den gode idéen om å sende en melding til SJEFEN for Nordnet i Norge, på Twitter… Jeg hadde fått med meg at Anders Skar var en ivrig bruker av sosial media, men at han skulle svare meg innen 30 minutter og si at han var veldig interessert i å ha en samtale med meg, var langt utenfor mine villeste fantasier. Etter en time med løs prat på deres Investorkveld i Trondheim, satt jeg igjen med en god følelse. Dette må Anders også ha gjort da han tilbød meg sommerjobb noen måneder etter. Dette hadde de egentlig ikke hadde planlagt da de startet året.

HelloHelloHello

Jeg hadde min første dag på fredag. Jeg ble raskt satt inn i en åpen kontorkultur der alle kjenner alle, og man gjerne tar et slag pingpong med sjefen i lunsjen. Ryktene om at finansbransjen er stiv, kjedelig og konservativ ble fort motbevist. De neste ukene skal jeg være Karl Oscars høyre hånd, som uoffisiell «tallknuser», og blogge om ferden min fra A til B. Allerede nå har jeg satt meg inn i Excel-ark, Infront og diverse lover og regler for ansatte i finansbransjen. Jeg gleder meg til å starte på de virkelig pirrende arbeidsoppgavene.

Følg med videre, vi sees igjen om noen dager. Da har jeg fått litt kjøtt på beina og noen timer under beltet. Ha en god dag videre!

CIFwjaWUMAAhSe0

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

6
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Gjest
Gjest
Godt å se at noen tenker utenfor boksen og får resultater. Ha en fin sommer.
Gjest
Gjest
Takk det samme, Jan Tore!
Gjest
Gjest
Grattis!! Gleder meg til å følge deg!
Gjest
Gjest
Tusen takk, Pål! Det blir mye spennende fremover.
Gjest
Gjest
Dette blir gøy å følge med på Niels. Alltid hatt god tro på deg i bloggermiljøet! 😀 Lykke til videre 🙂
Gjest
Gjest
Takk for det, Stian. Ha en god sommer videre.
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert