Nordnetbloggen

Ferielektyre for investorer og tradere

Ferie er ikke ferie uten en god bok.  Hvilke bøker bør du som investor få med deg? Her er noen av mine subjektive forslag på bøker jeg selv syns har gitt betydelig verdi, og som vil være interessante for de fleste. Boknavnene er linker til Amazon.

Flash Boys: A Wall Street Revolt

Denne er akkurat utkommet, og svært aktuell akkurat nå. Forfatter er Michael Lewis og boken omhandler robothandel på amerikanske børser, såkalt High Frequency Trading. Jeg møtte forfatteren nylig når han var i Norge og dette er en bok jeg selv skal lese i ferien.

Reminiscences of a Stock Operator

Tittelen betyr «Erindringene til en Aksje Spekulant» og dette er en av de virkelige klassikerne innen aksjelitteratur. Boken kom ut første gang for nesten 100 år siden og omhandler en kjent trader som bygget en formue i det amerikanske aksjemarkedet ved forrige århundreskifte. Noe er endret (særlig teknisk) siden den gang, men boken er fornøyelig og tar på en meget underholdende måte opp den underliggende psykologien i markedet. Jeg har lest denne flere ganger både som megler og trader, og kan anbefale den til alle. Ikke minst fordi den viser hvor lite som er endret på 100 år.

The Intelligent Investor

Boken er selve referansen for verdibaserte investorer, først publisert i 1949. Forfatter er Benjamin Graham, som var læremesteren til en av verdens mest kjente investorer: Warren Buffet. Boken tar grundig for seg tankegangen bak å identifisere sunne og gode selskaper til en riktig pris. Dette var aktuelt for 65 år siden, og er like aktuelt nå. Du bygger cred med denne boken liggende på strandstolen.

Japanese Candlestick Charting

Candlesticks er en måte (og min favoritt) å vise chart på. Analysemåten oppsto på 1700-tallet i Japan blant aktører som tradet ris-futures, og er like aktuell i dag. Den er godt egnet til å fange opp vendepunkter i priser samt generelt tolke markedsoppførsel. Dessuten har en del formasjoner veldig artige og treffende navn. «Hangman», «Evening Star» og «Bearish Engulfing Line» er f.eks. formasjoner man skal passe seg for. Boken av Steve Nison er artig og lærerik.

High-Probability Trading

Interessant bok av Marcel Link som fokuserer på ren trading mer enn investeringer. Boken er full av eksempler og historier som er relevante både for kortsiktige og langsiktige tradere. Som bokens tittel indikerer er den en god guide til å tenke strategisk i markedet og sørge for å ha sannsynlighetene på din side når du tar posisjoner.

Market Wizards

Forfatter Jack D. Schwager intervjuer en rekke topp-tradere og kjente investorer i USA. Boken er lettlest og underholdende og viser ikke minst at det er mange ulike måter å opptre på i markedet som kan være lønnsomt. Han har gitt ut flere bøker over samme lest etter at den første ble en stor suksess. Men begynn med den første.

Aksjekjøp og Daytrading

Bok av Oddmund Grøtte utgitt på Hegnar Media. Forord av Peter Warren. Boken er solgt i mer enn 20.000 eksemplarer i Norge, noe som er imponerende. Den er en god bok spesielt for de som best liker å lese på norsk.

 

Ellers er jeg helt sikker på at mange av bloggens lesere har forslag på bøker. Legg de gjerne inn i kommentarfeltet under.

 

 

Bilde øverst på siden kilde: Wikimedia Commons. Juanedc from Zaragoza, España – Leyendo en la playa Uploaded by Juanedc

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer. Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine anbefalinger på investoradferd. For alle mine innlegg og kommentarer, følg meg på Twitter@KarlNordnet Bør noen du kjenner også lese dette innlegget? Bruk linkene under for å dele det videre.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

3
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Gjest
Gjest
«Hvordan tape penger i aksjemarkedet» av Richard Paulsen. Forteller en del om dos and don’ts.
Gjest
Gjest
How to Trade in Stocks av Jesse Livermore! Livermore handlet aksjer etter visse prinsipper som enhver kan lære seg å følge.
Gjest
Gjest
Er det en spesiell bok du vil anbefale innenfor Japanese Candlestick Charting?
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert