Nordnetbloggen

Fjällräven er et sjeldent dyr

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Carnegie Småbolagsfond steg med 3,9 prosent i mai. Mange børsnoterte selskaper la fram kvartalsrapporter som slo forventningene og viste god utvikling både når det gjaldt omsetning og lønnsomhet.

Posisjonene til Småbolagsfond hadde et vellykket andre kvartal, og de fleste slo forventningene. Fondenes posisjoner er i gjennomsnitt priset lavere enn børsen under ett.

Fenix ​​Outdoor la fram kvartalsresultater i midten av mai, og nok en gang kom utendørskjempen med sterke tall. Varemerket Fjällräven er fremdeles inne i en svært god trend. Til en viss grad er trenden drevet av den enorme suksessen til ryggsekken Kånken, men hele sortimentet er preget av solid etterspørsel. Vi ser fortsatt på Fenix ​​Outdoor som en attraktiv investering. Aksjen steg med 16 prosent i mai.

Peab, fondets største posisjon, rapporterte sterke kvartalstall. Både salg, inntekter og ordreinngang slo forventningene. Ikke like mange la merke til at kontantstrømmen også var svært sterk, og at selskapet i løpet av få år har kvittet seg med en stor gjeldsbyrde. Dette er en imponerende prestasjon som gir selskapet handlefrihet til å drive mer langsiktig prosjektutvikling. Vi tror at Peab kommer til å gjøre noen interessante innhugg i markedet for nye byggeprosjekter i Stockholm. Det svenske byggemarkedet er svært sterkt og vil trolig forbli slik i overskuelig framtid. Aksjen steg med 10 prosent i mai.

Serneke, nykomlingen på det svenske byggemarkedet, leverte en svært sterk kvartalsrapport der inntjeningen og ordreinngangen overgikk forventningene våre med god margin. Vi er imponert over Sernekes utvikling og mener at aksjen har store verdier. Selskapet har en stor portefølje av byggerettigheter med en betydelig verdi i dagens sterke marked. Aksjen steg med 8 prosent i mai.

Fabege, som i lengre tid har vært en av fondets favoritter, hadde en god måned. Renteuroen har avtatt, og vi opplevde fallende renter og inflasjonstendenser i mai. Samtidig er utviklingen svært god på leiemarkedet for kontorer i Stockholm, der Fabege har all virksomheten sin. Det er stor mangel på kontorlokaler i Stockholm. I mai besøkte vi Fabeges investering i Solna Business Park og ble imponert. Mye tyder på at dette blir enda et vellykket prosjekt for kontorgiganten. Aksjen steg med 7 prosent i mai.

Carnegie Fonder
Carnegie FonderPartner
Fondsforvalter

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert