Nordnetbloggen

Flex LNG – oppkjøpet nærmer seg

 

John Fredriksen har tatt et nytt jafs av selskapet, og nærmer seg nå grensen på 40% før han må by på hele selskapet. Dette underbygger troen på at Flex er børsens mest soleklare oppkjøpskandidat.

 

Caset er det samme som sist jeg skrev om det tilbake i februar. Selskapet har to LNG-fartøyer under bygging, og handles med en pen rabatt i forhold innbetalt sum. Det er gjeldsfritt, men siste innbetaling på 200 mUSD gjenstår. Flex fridde tidligere i år til potensielle beilere for å løse dette kapitalbehovet, men nådde ikke fram på grunn av uroen i LNG-markedet. Ledelsen forsøker derfor nå å skaffe seg finansiering og kontrakter på egen hånd.

Det siste aksjetoktet til Fredriksen har løftet kursen opp til 8 kroner, og markedsverdien er ca 1 milliard NOK. Likevel er kursen fortsatt ikke avskrekkende for potensielle investorer. Innbetalt sum utgjør 210 mUSD, mot markedsverdien på 156 mUSD. Flex utgjør med andre ord en unik mulighet for andre redere. Selskapet har en enkel struktur og er en ren eksponering mot ny og rabattert tonnasje. Til tross for dagens turbulens i markedet, har skipene leveranse først tidlig 2017. Innen den tid har mange amerikanske LNG-prosjekter startet opp, og eksportmarkedet har lyse utsikter fra og med 2016. Det lover godt for ratene.

Påfallende nok skjer også Fredriksens sitt siste storkjøp i kjølvannet av bruddet med Golar og Trøim. Golar er kjent som en aggressiv aktør, og det er ikke utenkelig at Flex er inkludert i selskapets fremtidige ekspansjonsplaner. Nedsalget i Golar gjør at han kun sitter på én side av forhandlingsbordet, og incentivet for en høy salgspris av selskapet er dermed mye sterkere enn det var.

Aksjen er dog ikke uten sine svakheter. Kursen kan bli tynget av at selskapet må snart hente inn penger for å fortsette driften og dekke overheadkostnader frem til leveranse. Til gjengjeld er beløpet lite, og det bør ikke ramme kursen hardt. I siste rapport nevner ledelsen både kontrakter og finansering, og sistnevnte skal visst komme på plass allerede i inneværende kvartal. Det utgjør selvfølgelig en potensiell trigger, men bør taes med en klype salt. Kombinasjonen av manglende beskjeftigelse for skipene og et utfordrende marked gjør nok at mange banker sitter på gjerdet eller stiller tøffe betingelser. Ideelt sett bør kontraktene komme først, men det er typisk for bransjen at disse dukker opp først når ferdigstillelse nærmer seg.

Alt i alt er Flex likevel en meget spennende aksje for den tålmodige investoren, og et oppkjøp kommer nok senest i 2015 når rederne posisjonerer seg for en ny opptur innen LNG.

Gunnar Asbjørn Bergstrand
IT-konsulent og investor

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

4
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Gjest
Gjest
For meg så ser ikke Flex LNG ut som en soleklar oppkjøpskandidat. Hvorfor skulle JF ville kjøpe opp hele Flex LNG? Han gjorde aldri dette med Golar på kr 20, MHG på kr 2, SDRL på kr 50, GOGL på kr 1, FRO på kr 8 osv… Stort sett så ligger han på mellom 25-40% av aksjene. Jeg tror JF er ferdig med kjøp i Flex og at Flex nå er børsens minst soleklare oppkjøpskandidat. Men begrunn gjerne hvorfor du tror han vil ha de siste 60% her.
Gjest
Gjest
Takk for kommentaren. Jeg ser det lett kan misforståes. Selv om jeg argumenterer for at JF har et sterkere incentiv for å kjøpe seg videre opp i selskapet, så snakker jeg på en helt generell basis når jeg omtaler selskapet som et oppkjøpscase. Andre rederier har muligheten til å anskaffe seg ny tonnasje til rabattert pris med tidligere leveranse enn ved å bygge selv. Som du sier så er det tvilsomt at JF går over 40%, men hans økende posisjonering i selskapet forsterker troen på at han venter et bud. Golar eller andre større aktører er nok i tilfelle frieren.
Gjest
Gjest
Ok, ser hva du mener nå. Kan hende det vil skje, jeg har ingen tro på det, og spesielt tror jeg ikke Golar vil legge seg ut mot JF. Jeg tror heller da JF kanskje kan være interessert i å bygge opp et LNG rederi, men det vil tiden vise. Jeg er langsiktig i FLNG.
Gjest
Gjest
JF kjøpte seg over 40% i går og har utløst budplikt på hele selskapet. Blir spennende å se hvor mye han byr.
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert