Nordnetbloggen

Dette er forskjellen på aksjesparekonto og Investeringskonto Zero (fondskonto)

Få en oversikt over fordelene og ulempene, og forskjellene og likhetene mellom den nye kontotypen aksjesparekonto og Investeringskonto Zero (fondskonto).

Dette er et utdrag av spørsmålsrunden etter seminaret om aksjesparekonto med Skattebetalerforeningen, i regi av Nordnet. Du kan se hele seminaret her.

Dette er forskjellen på aksjesparekonto og Investeringskonto Zero (fondskonto)

Her er en oversikt over noen av forskjellene og likhetene mellom aksjesparekonto, Investeringskonto Zero og aksje- og fondskonto:

forskjell på aksjesparekonto og Investeringskonto Zero (fondskonto)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

11
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Gjest
Gjest

Hei Nordnet Håper dere kan svare på to spm. Scenario: 1. Jeg har innskutt 100.000 på en aksjesparekonto. Noen aksjer har man latente gevinster på, andre tap. Totalt er kontobeløp nå på 105.000 kr. Hvis jeg så selger aksjer jeg både har hatt gevinster på og tap men det fortsatt står på konto skal ikke dette utløse skatt. Jeg vil derimot selge å dermed få fratrekk på aksjene jeg har tapt penger på og tar ut pengene av kontoen. Er dette et reelt scenario at man kun kan få fratrekk fra tapaksjer og samtidig slippe å skatte på gevinstaksjer, da… Les mer »

Gjest
Gjest
Joachims forklaring innledningsvis var så uklar at jeg kuttet ut. Jeg holder meg til Zero
Gjest
Gjest
Hei Det ble sagt at man kun kan ha èn aksjesparekonto. Det blir som jeg har skjønt det en «depo» konto ala vps konto man har i dag. Hvis jeg ønsker å ha en spareavtale i fond, og ønsker å skille på det jeg setter inn til meg selv og det jeg setter inn for barna på 2 separate «kontoer». Vil det være mulig på lik linje som en fondskonto er i dag? Mvh
Gjest
Gjest
Hei! Det blir opplyst/informert om at på Aksjesparekonto kan en ta ut fra kontoen det innskutte beløpet uten å skatte av det. Men gjelder nøyaktig tilsvarende for Zerokontoen? Dette har jeg ennå ikke funnet noe klart svar på!
Gjest
Gjest
Hei Frode. Dette er en av hovedforskjellene mellom Investeringskonto Zero og aksjesparekonto. Hvis du har 110 000 kroner på Investeringskonto Zero der 10 000 er gevinst og tar ut 1000 kroner, så må du skatte av det selv om 100 000 var ditt innskutte beløp. Hvis du har tilsvarende beløp og gevinst på en aksjesparekonto kan du ta ut inntil 100 000 før du må skatte av gevinsten. Du kan lese mer om regnestykket for Investeringskonto Zero her: https://www.nordnet.no/kundeservice/start/investeringskonto-zero—kapitalforsikring/skatt-og-selvangivelse.html#hvordan-beskattes-investeringskonto-zero
Gjest
Gjest
OK, takk for svaret. Jeg mener jeg har skjønt det. Men for å holde oss til eksemplet ditt ovenfor når det gjelder investeringskontoen Zero. Jeg har altså 110000,- på kontoen. Av dette er 100000 som jeg selv har satt inn og 10000,- er gevinst som er opparbeidet over tid. Så tar jeg plutselig ut hele det totale beløpet, altså 110000,- Da skal jeg altså betale 25% skatt kun av gevinsten (10000) og ingenting av det innskutte beløpet (100000). Er dette riktig oppfattet?
Gjest
Gjest
Ja, det stemmer. Du betaler ikke skatt av innskutt beløp. Kun gevinst.
Gjest
Gjest
Hei, kan man i amnestiperioden overføre fond ifra andre EØS-land, eks Sverige, til den nye aksjekontoen i Norge? Jeg har noen fond i Nordea i Sverige som kunne være aktuelt å få overført til en slik konto og lurer på om det i så fall vil være mulig.
Gjest
Gjest
Hei Henry. Vi jobber alle med å komme frem til en god bransjestandard for flytting av aksjer og aksjefond inn på aksjesparekonto. Når det gjelder flytting av utenlandske aksjefond, ser det ut til at dette ikke vil bli mulig i første omgang. Vi jobber uansett med å prøve å få på plass en løsning for dette på sikt, hvis det blir mulig.
Gjest
Gjest
Aksjekonto Zero kan altså ikke overføres til aksjekonto
Gjest
Gjest
Hei John. Det stemmer. Siden Investeringskonto Zero er en kapitalforsikring så inkluderes den ikke i overgangsordningen. Du må i så fall selge verdipapirene og flytte kontantbeholdningen over på aksjesparekonto.
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert