Nordnetbloggen

Fortsatt kundevekst og økt sparing i 2012

Vi publiserte nylig vår årsrapport for 2012. Rapporten ble presentert av meg og vår CFO Jacob Kaplan på fredag for media, investorer og kunder. De inntekter vi har i Nordnet består i all hovedsak av provisjoner, som kurtasje og forvaltningsavgift fra fond, og renteinntekter. Innen alle disse områdene ble vi i fjor påvirket av det som skjedde i omverden. Styringsrenten (i Sverige) ble halvert fra desember 2011 til desember 2012, og omsetningen på de nordiske børsene sank med opp til 35 prosent. Interessen blant privatpersoner på børs og sparing i aksjefond var rekordlavt. På bunnlinjen så vi en reduksjon på 30 prosent sammenlignet med 2011. Våre kunderelaterte nøkkeltall forteller derimot en annen historie. I et svært utfordrende marked i fjor økte vi antall aktive kontoer med 10 prosent til totalt 445.000, og våre kunders sparekapital økte med 16 prosent til 104 milliarder. Vår underliggende vekst er sterk.

 

At konjunkturene i en periode utfordrer forretningsmodellen kan håndtere på ulike måter. Gammelbankene skrur opp renten på sine gigantiske boliglånsporteføljer. Pensjonsdragene fortsetter å leve godt på milliarder i innlåst kapital. Mitt svar er å fortsette å forenkle for våre kunder når de skal velge spareprodukter som virkelig passer dem, og at forsøke å hjelpe til å styrke finanskonsumentenes rettigheter jevnt over. De langsiktige trendene i finansbransjen taler til vår fordel. Sparerne vil ha frihet, transparens, veiledning og moderne verktøy. Sparerne vil ikke ha floskler, kompleksitet, høye avgifter, innlåsing og fordyrende råd.

 

Jeg har deg som kunde å takke for veksten i 2012, og jeg håper du er fornøyd med de tjenestene vi leverer. I år kommer vi til å lansere flere nye produkter med målsetting om å gi deg en bedre brukeropplevelse. Send meg gjerne synspunkter, positive og negative. Du når meg på bloggen eller på hakan.nyberg@nordnet.se.

HER finner du kvartalsrapporten.

Hilsen / Håkan

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert