Nordnetbloggen

Fra BREXIT til FIXIT

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Fra BREXIT til FIXIT: Ukens rentebeslutning fra Norges Bank druknet i Storbritannias folkeavstemning om fortsatt EU-medlemskap. Brexit skaper store bevegelser i finansmarkedet i det korte bildet. I et større perspektiv er politiske begivenheter ofte bare en fartsdump for markedet. Meldingen fra folket er uansett klar. Nå er det tid for handling!

Sentralbankene ser fortsatt ut til å måtte stå i fronten i påvente av at politikere skal få samlet seg til en handlekraftig enhet. Renten er satt til null, og i Sveits er til og med renten på 30 års statsobligasjoner negativ. Konsekvensene av negativ rente på lang sikt er vanskelig å si noe fornuftig rundt. Magefølelsen er ugrei.

Norsk økonomi sender fortsatt signaler i retning av at ting ikke blir verre. Etter et par års nedtur er ikke den følelsen så aller verst. I lys av dette har Norges Bank satt foten i dørsprekken og sådd tvil rundt rentekuttet som er lovet i september.

Til tross for at flomlyset er på Brexit og politisk kaos, finnes det noen gladnyheter der ute. Den økonomiske utviklingen på Island fortsetter sin positive reise og myndighetene jobber videre med å slippe opp kapitalkontrollen. Høyere kredittrating er meldt. På samme tid sjokkerer Islandske fotballgutter med sine prestasjoner i EM. Kilimaks kan nås dersom Islendingene iscenesetter ny BREXIT i mandagens åttendelsfinale.

Góð helgi.

SE HOLBERGGRAFENE

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert