Nordnetbloggen

Frenetisk biometri-handel og store aksjekjøp i oktober

Det var oktoberfest på Oslo Børs med en oppgang på hele 5,7% for Hovedindeksen. Våre kunder nettokjøpte norske aksjer for 311 millioner, det høyeste siden april 2012. Aller mest handel var det i NEXT Biometrics Group.

Det lille teknologiselskapet NEXT Biometrics sto for hele 16,6 prosent av Nordnetkundenes handel på Oslo Børs i oktober, foran Statoil og Seadrill. Aksjen var også på tredjeplass over de mest kjøpte med et nettokjøp på 39 millioner. Mest populær var imidlertid Norwegian Air Shuttle og Marine Harvest. Statoil toppet salgslisten foran Norsk Hydro og Rec Silicon.

I tillegg til aksjekjøpene i Norge ble det kjøpt utenlandske aksjer for ytterligere 77 millioner. Amerikanske aksjer var mest populært med 34 millioner, foran svenske og danske med nettokjøp på henholdsvis 16 og 9 millioner.

Det har vært oppsiktsvekkende stor handel og kursoppgang i biometriaksjene i oktober, men det er ikke noe særnorsk fenomen.  I hele Norden har det vært frenetisk handel i aksjene i denne sektoren, med svenske Fingerprint Card AB foran norske Next Biometrics Group. Også våre norske kunder har faktisk handlet mer FING enn NEXT i oktober.

Vi ser i økende grad at norske investorer reagerer når det skjer spesielle situasjoner i utenlandske aksjer. I september var det tyske Volkswagen som tiltrakk seg oppmerksomheten, mens i oktober var amerikanske Valeant Pharmaceuticals mest kjøpte aksje. Dette store bioteknologiselskapet har falt nær 50% i løpet av oktober, og noen vedder tydeligvis på at bunnen er nådd.

Mest handlede oktober

Mest kjøpte oktoberMest solgte oktober

Toppbildet har jeg tatt selv, en klar oktoberdag i hagen til min mor.

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer.

Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine kommentarer på investoradferd. Forfatteren har selv posisjoner i aksjer og fond i markedet, og kan ha posisjoner i verdipapirer eller markeder som er omtalt. Undertegnede er underlagt regler for egenhandel av verdipapirer som ansatt i svenskregistrert finansforetak.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

2
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Gjest
Gjest
Få ned kurtasjen for amerikanske aksjer, så vil jeg og bidra positivt i statistikken der 🙂
Gjest
Gjest
He, he. Vi har hele tiden en diskusjon på hvordan vi skal presentere denne statistikken for at den skal gi et korrekt bilde. Det er ikke så lett som det ser ut, da det ligger flere dimensjoner inne i vurderingen. Men handel i US-aksjer er økende blant kundene og det skulle bare mangle. Det er jo verdens største og mest spennende marked.
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert