Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 88 – Fundamentalt case: Marine Harvest

Anders og Tom har besøk av Leif Eriksrød som forvalter fondet Alfred Berg Gambak. De snakker om fundamental analyse, hva det er, hva du bør se på og hvor du finner informasjon for å gjøre egne analyser. De tar for seg Marine Harvest og gjør en fundamental analyse av selskapet og diskuterer alt fra trender i sektoren, lakseprisen og konkurransesituasjonen til balansen, resultatregnskapet, kontantstrømmen og risikofaktorer ved å investere i Marine Harvest.

Fundamental analyse

(Fra 07:13) Anders, Tom og Leif ser på forretningsmodellen, konkurransefordelene og ledelsen i Marine Harvest.

 

(Fra 19:24) Disse aspektene må du ha et forhold til for å gjøre en vurdering av et selskap. Få innsikt i blant annet sektoren, trendene og reguleringene innenfor laks- og sjømatindustrien.

 

(Fra 31:44) Det er klart for selve kjernen i den fundamentale analysen – tallene. Anders, Tom og Leif ser blant annet på Marine Harvest sin balanse, resultatregnskap og kontantstrømmen for selskapet.

 

(Fra 53:32) Til slutt i dagens (litt lange) episode får du høre om Marine Harvest versus andre tilsvarende aksjer du kan investere i på Oslo Børs. Du får også litt om risikofaktorer ved en investeringer i Marine Harvest og laksesektoren, og hvordan bransjen lider av en viss sektorrotasjon på Oslo Børs for øyeblikket.

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
06.02.2017 10:27

Hei! Det er mye snakk om hva man bør investere i på kort og lang sikt. Et sprsmål angående dette: hvis en 30-åring vil spare til pensjon i dag, altså pengene skal stå i 30-40 år før man tar det ut. Hvilke faktorer skal man se etter da? Skal man prøve å tenke hva som vil være bra om 30 år, eller er svaret egentlig at indeksfond (f.eks. Superfondet) vil være det beste?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
08.02.2017 15:09

Hei.
Takk for spørsmålet ditt. Vi noterer det og skal få det med i en kommende episode 🙂