Nordnetbloggen

Horizons Marijuana Life Sciences Index (HMMJ) inn i Veldedighetsfondet

Cannabis i vinden

Cannabisindustrien i Nord-Amerika har virkelig begynt å få et fotfeste. Q4 i 2018 var det første kvartalet med salg til det rekreasjonsmarkedet i Canada. De canadiske selskapene er i enorm vekst og jobber mot å dekke etterspørselen. Vi tror på en fremtidig legaliseringsbølge av cannabis til både medisinsk bruk og rekreasjon i USA og Europa. Skulle en slik bølge inntreffe, anslår vi at de canadiske selskapene vil ha et enormt fortrinn. Canada er et av verdens første land med føderal legalisering, og dette forspranget vil gi selskapene mulighet til å ta del i markeder i de fleste land. Samtidig ser aktører innenfor alkoholindustrien fallende salgstall i segmentene vin, sprit og øl. Det diskuteres hvorvidt cannabis kan være en erstatning for alkoholen. I løpet av fjerde kvartal 2019 vil det bli lovlig i Canada, med slag av andre cannabisprodukter enn “blomst” og olje. Selskapene har da mulighet til å selge et mye bredere sortiment, som for eksempel spiselige og drikkelige produkter. Vi ønsker eksponering mot medisinsk bruk av cannabis. Etter lovliggjøringen av rekreasjonsbruk av cannabis, har man sett en krafftig økning av antall kliniske studier. Resultatene fra disse vil potensielt kunne bidra til å skyte fart på cannabisindustrien.

I et marked med mange nykommere og få historiske salgstall anser vi det risikoen ved å investere i enkeltselskaper som stor, valgte dermed heller å investere i bransjen som helhet. Valget vårt falt derfor på kjøpe oss opp i Horizons Marijuana Life Sciences Index(HMMJ) i Veldedighetsfondet. Retningslinjene til Skoleduellen forhindrer oss i å investere i utenlandske aksjer og fond, så denne investeringen ble kun vurdert for eget fond.

Europris ut

Vi valgte også å selge posisjonen vår i Europris. Da vi gjorde en verdsettelse av selskapet i oktober så vi enn oppside på 30-40% av daværende aksjekurs. Nå har selskapet levert veldig gode tall i flere kvartaler på rad, og vi valgte derfor å ta gevinsten vår der på over 37%.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert