Nordnetbloggen

Hunter Group!

Jeg anbefale alle å lese artikkelen om Hunter Group og Arne Fredly i Finansavisen i dag. Der får du en fin gjennomgang av caset og tidslinjen fremover. Saklig og faktabasert, der du som investor enkelt kan vurdere om det er noe for deg.

Hunter group har bestilt og kontrahert 8 VLCC skip som vil ha en moderne innretning på de nye utslippsnivåene på bunkers (IMO2020) som blir innført 1. Januar 2020. Traden til Arne Fredly var å bestille disse båtene i god tid, og gi medinvestorene en reneste mulig eksponering mot dette traden.

Det er to triggere på denne siden av sommeren, og en stor trigger forhåpentligvis om ett år da ratene på moderne tankskip kan stige drastisk som følge av disse nye utslippskravene.

Akkurat nå forhandler de finansiering hos bankene, og når det er på plass skal de hente mer egenkapital i størrelsen $50-60 millioner. Helst i løpet av mai måned. Arne Fredly er dog krystallklar på at hvis aksjekursen er like lav som i dag, og gir en implisitt prising på skipene på $88 millioner, kan de velge å selge en eller to skip i markedet fordi prisen der er nærmere $95 millioner.

Jeg ser ikke helt hvordan investorene kan gå skoene av seg i dette caset på 3 kroner i kurs (ned fra 4 kroner). For hver måned tikker klokken nærmere innslagspunktet på de nye reglene. Plutselig kan dette bli en attraktiv trade for flere, hvis rateskvisen begynner i Q4.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert