Nordnetbloggen

Hva er et pensjonskapitalbevis?

8 av 10 vet ikke hva et pensjonskapitalbevis er. Vet du? Kort fortalt er det pensjonspenger fra tidligere arbeidsgivere. Pass på å plassere disse pengene slik at de vokser i verdi – og ikke blir spist opp av høye kostnader. Det kan vi hjelpe deg med 🙂

Har du jobbet i en privat bedrift har du trolig et pensjonskapitalbevis. Dette er oppspart pensjonspenger fra tidligere arbeidsgivere med innskuddspensjonsavtale som du skal leve av når du blir pensjonist. Beløpet kan ikke tas ut før du fyller 62 år, og utbetalingsperioden må vare til du er 77 år.

Rundt én million nordmenn har ett eller flere pensjonskapitalbevis liggende, så sannsynligheten er stor for at du har et. Er du blant de mange som er usikker på om du har et pensjonskapitalbevis, kan du logge deg på norskpensjon.no. Der finner du all informasjon om dine pensjonsavtaler. Du skal også få tilsendt en årlig kontoutskrift fra pensjonsleverandøren din, hvor saldo, avtalenummer og annet står.

Flytt pensjonen din til Nordnet.

Pass på kostnadene

Det er viktig for deg at disse pensjonspengene plasseres slik at de vokser i verdi – og ikke blir spist opp av høye kostnader. Her er det store forskjeller på de ulike aktørene, og du står fritt til å velge selskapet som gir deg det beste totaltilbudet.

Finansportalen.no viser at enkelte selskaper tar inntil 4,7 prosent i årlig administrasjonsgebyr for mindre avtaler. Forvaltningshonorar i fondene kommer i tillegg hos alle selskaper. Nordnet har 0 i administrasjonsgebyr. Hos oss betaler du kun forvaltningskostnadene i fondene du kjøper. Det samme tilbudet har KLP, Skagenfondene og Duvi – som også er utfordrere i markedet for pensjonskapitalbevis.

Sjekk også ut nettmøte om pensjonskapitalbevis i regi av spareøkonomen vår.

Slik flytter du til Nordnet

Gå inn på vår nettside for pensjonskapitalbevis og fyll ut flytteskjema. Vær oppmerksom på at det tar en måned eller to å flytte et pensjonskapitalbevis fra et selskap til et annet.

Hør også denne episoden av #pengepodden hvor pensjonssparing er tema (fra 27:00)

Innlegget er opprinnelig fra 15. februar 2018, men er oppdatert 5. mars 2019.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert