Nordnetbloggen

Investorpresentasjon og Q&A med Frontline

Vi har nylig hatt besøk av John Fredriksen-selskapet Frontline, et av verdens ledende selskaper innen internasjonal sjøtransport av råolje («tankfrakt»). Selskapets CEO, Robert Hvide MacLeod, ga oss en «Business Update» per oktober 2019. MacLeod tok seg også tid til å svare på spørsmål fra vår analytiker (og moderator) – Roger Berntsen.

Markedet for tankfrakt har vært «out of favor» i flere år, men den senere tid har fraktratene løftet seg godt over «break-even» nivåer. Dette gir håp om gode utbytter til Frontlines aksjonærer i tiden fremover. Det er for øvrig få selskaper som «matcher» utbyttehistorikken til Frontline. Siden noteringen på Oslo Børs i 1997 har selskapet, som i dag prises til NOK 18 milliarder, betalt ut hele USD 6 milliarder, eller NOK 55 milliarder, i utbytte til sine eiere. Selskapet kontrolleres av John Fredriksen (75), en av verdens mest suksessfulle investorer hvis «hjerte» og kompetanse innenfor shipping er enestående.

Vi håper denne presentasjonen bidrar til økt kunnskap om selskapet og markedet for tankfrakt blant våre 850.000 kunder. I dag eier for øvrig kun 4.000 av våre kunder aksjer i Frontline.

I den avsuttende Q&A-delen får vi et bedre innblikk i Frontlines største muligheter og utfordringer i markedet. Vår analytiker, Roger Berntsen, stiller spørsmål som er basert på innkomne spørsmål fra våre kunder, samt hans egne tanker om selskapet som analytiker.

Følg utviklingen i selskapet her.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert