Nordnetbloggen

IPS 2.0 – Gunstigere ordning for sparing til pensjon

I det reviderte statsbudsjettet foreslår regjeringen forbedringer i ordningen for individuell pensjonssparing (IPS). Dette er en gladnyhet for alle som sparer til pensjon, og noe vi har ventet på lenge.

Lik skattesats på innskudd og uttak i IPS

Hovedproblemet med IPSen siden den ble lansert i 2008 har vært ulik skatt på innskudd og uttak. Du har altså fått skattefradrag på 24 % (skattesats for alminnelig inntekt) for innskudd, mens uttak fra ordningen har vært skattet som pensjonsinntekt (opptil 43,6 %). I revidert nasjonalbudsjett foreslås lik skatt (24 % – skattesats for alminnelig inntekt) ved innskudd og uttak fra IPSen. Dette bidrar til økt forutsigbarhet, og at ordningen vil være lønnsom for alle!

Økt grense for hvor mye du kan spare til pensjon i IPS

Fram til nå har du kunnet spare opptil 15 000 kroner per år. Dette foreslås økt til 40 000 kroner per år. Med tanke på at vi alle må spare mer til egen pensjon, burde strengt tatt beløpet vært enda høyere – men nå skal vi ikke bli for grådige, og heller glede oss over denne økningen.

Foreslås å gjelde fra inneværende inntektsår (2017)

Som vanlig skal forslaget ut på høring, men merk at endringen er foreslått å gjelde allerede fra inntektsåret 2017. Det vil si at du allerede i år gis mulighet til å spare 40.000 kroner og få redusert din alminnelige inntekt tilsvarende (dersom forslaget går igjennom).

Les mer og følge med på nyheter om IPS hos Nordnet her!

/Anders

Les andre relaterte innlegg:

  1. Aksjesparekonto – høringssvar og hva skjer nå?
  2. #pengepodden – episode 102 – Økonomiske utsikter og boligboble i Norge
  3. Så mye må du spare i pensjon og dette bør du investere i

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

8
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
trackback
Gjest
Gjest
Gjest
Kan man flytte pensjonskapitalbevis inn i IPS 2.0 eller inn på aksjesparekonto frem til nyttår?
Gjest
Gjest
Nei du kan ikke flytte Pensjonskapitalbevis inn på IPS 2.0 eller aksjesparekonto. Bakgrunnen for dette er at det er ulike skatteregimer. Pensjonskapitalbevis skattes som pensjonsinntekt når pengene tas ut av kontoen, mens IPS 2.0 har skattesats lik alminnelig inntekt og aksjesparekonto beskattes om aksjeinntekt (rundt 30%). Vi jobber med å stenge ned IPS 1.0 og konvertere dette til pensjonskapitalbevis. Da vil vi få en konto hvor du kan samle pensjonskapitalebevis fra innskuddspensjonsordninger og pensjonskapitalbevis fra IPS 1.0’er. Så ja, det vil (mest sannsynlig) bli mulig å samle dette hos Nordnet om ikke så lenge.
Gjest
Gjest
Ble dette noe av? Ser ikke noe om de nye reglene på https://www.nordnet.no/tjenester/pensjon/ips.html.
Gjest
Gjest
For å svare meg selv, ja det ble noe av. Nye regler trer i kraft 1. november, og da oppdaterer kanskje Nordnet sine sider også. Andre aktører har lansert infosider om de nye reglene allerede: – https://www.sparebank1.no/nb/bank/privat/sparing/pensjon/ips.htmlhttps://www.storebrand.no/smartere-valg/artikkel/pensjon/hva-er-ipshttps://www.dnb.no/privat/pensjon/ips.html
Gjest
Gjest
Hei, Terje. Forskriften til den nye IPS-ordningen ble nylig klar og vi holder nå på å oppdatere nettsiden vår. Dessverre vil ikke vi ha den nye IPS-løsningen klar før etter nyttår. Når vi har alt klart, vil det narturligvis være mulig å flytte ordningen inn til oss. /Espen
Gjest
Gjest
Nå er det etter nyttår. Når skjer det noe?
Gjest
Gjest
Hei Anders. Detet har tatt lenger tid enn vi har trodd. Men nå er det ikke lenge til lansering av IPS:) https://blogg.nordnet.no/snart-kommer-ips-hos-nordnet/ Hilsen Bjørn Erik Sættem, spareøkonom
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert