Nordnetbloggen
Anders Skar
Norgesjef Nordnet

IPS og pensjonssparing hos Nordnet

Den 1.november innføres ny IPS (individuell pensjonsspareavtale). Med den nye ordningen kan du spare opptil 40.000 kroner per år og motta skattefradrag. Pengene binder du til pensjonsalder. Både innskudd (fradrag) og uttak (beskattes) med skattesatsen for alminnelig inntekt (24 % for 2017 og 23 % for 2018).

For alle som sparer til pensjon, og som er villig til å binde pengene til pensjonsalder vil IPS være en meget fornuftig spareordning.

Alle som har spart i IPS ordningen som ble innført i 2008 kan teoretisk velge å spare videre i denne, men fortsatt underlagt de gamle skattereglene. I den gamle ordningen kunne du spare 15.000 kroner per år og motta skattefordel. Problemet med den gamle IPS’en er at du får fradrag lik skattesatsen på alminnelig inntekt (24 %), mens uttakene fra kontoen beskattes som pensjonsinntekt (kan bli over 40 %). Det er derfor vanskelig å se hvordan det skal lønne seg å fortsette å spare i den gamle ordningen. Asymmetri i skattesatser for innskudd og uttak er en ting, men beløpsgrensen på 40.000 gjelder også begge ordningene samlet.

Nordnet har derfor bestemt at vi stenger den gamle IPS ordningen for nye innskudd, og konverterer alle kontoer til pensjonskapitalbevis. Dette betyr at eksisterende IPS kunder ikke lengre kan sette inn penger til kontoen, og at den i løpet av kort tid vil konverteres til et pensjonskapitalbevis. I starten av 2018 kommer vi til å lansere den nye IPS ordningen, og vi anbefaler eksisterende IPS kunder å heller begynne å spare til pensjon i denne.

Flytt din IPS til Nordnet

Mange kunder vil selvfølgelig ønske å spare 40.000 kroner i år og dermed få skattefordelen for 2017. Det er fult forståelig. Det blir dessverre ikke mulig hos Nordnet før neste år. Ønsker du å utnytte skattefordelen for inneværende inntektsår må du starte IPS sparingen hos en annen leverandør.

Neste år når Nordnet lanserer den nye IPS-ordningen kan du selvfølgelig flytte den hjem igjen 😉 Det er fri flytterett for alle private pensjonspareprodukter, og vi hjelper deg gjerne med det praktiske rundt flyttingen når den tid kommer.

Ønsker du å få beskjed når Nordnet lanserer den nye IPS’en og høre mer om flytting til Nordnet kan du registrere din e-postadresse her så tar vi kontakt når det nye produktet er klart.

Flytt dine pensjonskapitalbevis til Nordnet

Ved å stenge den gamle IPS ordningen for innskudd og konvertere alle eksisterende kontoer til pensjonskapitalbevis så åpner Nordnet samtidig opp et nytt og spennende marked. Stort sett de fleste som jobber i privat næringsliv har en innskuddspensjon via jobben. Når du slutter i jobben, så slutter også arbeidsgiver å betale inn til din pensjon i innskuddspensjonsordningen, og kontoen konverteres til et pensjonskapitalbevis. Dette kan du snart flytte til Nordnet!

Nordmenn har over 1,2 millioner pensjonskapitalbevis. Sannsynligheten for at du har ett eller flere pensjonskapitalbevis er ganske stor. Ved å logge inn med Bank-ID på Norsk Pensjon kan du enkelt få oversikt over alle dine pensjonskapitalbevis. Ønsker du å få beskjed når du kan flytte dine pensjonskapitalbevis til Nordnet registrer deg her så tar vi kontakt så snart vi åpner opp for flytting.

Vi ønsker å tilby våre kunder et komplett tilbud av spare- og investeringsprodukter. Beklageligvis er vi ikke klare med den nye IPS ordningen til 1.november. Jeg håper du kan tilgi oss, og heller sette pris på at vi nå lanserer belåning på aksjesparekonto, ny Infront Webtrader, en konto hvor du kan samle pensjonskapitalbevis, og en helt ny webløsning og en ny mobil app fra nyåret. Vi lover å jobbe så hardt, og så raskt vi kan, for å få klar den nye IPS’en. Følg med på nordnetbloggen og nordnet.no i tiden som kommer for mer informasjon.

/Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Skriv en kommentar

10 Kommentarer på "IPS og pensjonssparing hos Nordnet"

avatar
Sorter etter:   nyeste | eldste | mest stemmer
SailorTwift
Gjest

Hei, regner med alle som har skutt inn penger på «gamle IPS» i år får ta ut årets innskudd før nyttår?

Jürg1
Gjest

Linken til personkapitalbevis fungerer ikke

Rosendahl30år
Gjest
Hei Anders og Nordnet! Først må jeg få si at jeg er er veldig godt fornøyd med at arbeidet frem mot ny IPS har gitt resultater. Dette har jeg sett frem til lenge! Det skal jeg feire med et solid innskudd på nyåret. Jeg har i flere år spart i den «gamle» IPS-ordningen. Det som mange kanskje ikke er klar over, er at det ligger en åpning i både ny og gammel IPS for å starte utbetalinger dersom man er eller blir uføretrygdet. I den gamle ordningen var det slik at man kunne begynne uttak som løper over 10 år… Les mer »
wpDiscuz
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.