Nordnetbloggen

Kl 12.38: Ikke vært lavere siden 1. September.

Forrige gang vi var på OSEBX 430 var i månedskifte Aug/Sep. I flere uker har jeg pekt på en divergens i oljeaksjene og oljeprisen, og det endte med at oljeaksjene gav opp.

Seadrill er ned 15 kroner på en uke, Statoil er ned 9 kroner på en måned, AKSO er ned 15 kroner fra toppen og SUBC var 20 kroner høyere i slutten av September. Disse aksjen kommer nok i fokus igjen, men da må oljeprisen stige, og der har vi sett at råvare møter problemer både med det fundamentale bildet og det geopolitiske.

1. Fundamentalt: Skifte i innkjøpsmønster ettersom produksjonen i USA vokser raskere enn ventet.

2. Geopolitisk: Nå er alle inneforstått med at det ikke blir et angrep på Iran, og diskusjonene rundt Fiscal Cliff har fått aktørene til å spekulere i en nedsside i oljeprisen hvis partene ikke blir enige.

Når det gjelder EMGS, faller traden sammen ettersom aksjen ikke stiger mer enn noen skarve prosent i dag. Det er godt mulig aksjen får bedre fotfeste hvis markedet kommer tilbake, men det har vi ikke fått noe tegn på enda.

OPPDATERING kl 16.05: Amerikanske indekser løfter opp fra en rød start, og klarer de å skape entusiasme i kveld vil morgendagen by på bedre utgangsmuligheter enn i dag. OBX aksjene på Oslo Børs er fortsatt røde for dagen, og totalvolumet er -10% lavere enn i går.

Det er flere som skriver at Clavis kan være et kjøp på dette nivået, fordi de har kontantreserve tilsvarende 7 kroner aksjen og en potensiell oppside sent i første kvartal når de andre testresultatene er klare. Jeg har ingen sterk formening om aksjen, ut over at det sjelden er like mye penger igjen i selskapet når de skal «deles ut», som mange blir forespeilet. I tillegg ligger aksjen høyere nå, og de som kjøper på 8.20 kroner har derfor en potensiell nedside på -20% eller mer hvis det neste testresultatet blir negativt. Den eneste traden jeg kan se er å kjøpe en liten bit nå, og selge ut igjen de neste to ukene hvis aksjen beveger seg opp til 9-10 kroner,  når mediesituasjonen har roet seg og småinvestorene begynner å kjøpe aksjer igjen.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert