Nordnetbloggen

Store utslag på en tynn børs

Fallet i Clavis viser tydelig hvorfor slike utviklingsaksjer (de som har gjennombruddet foran seg) ikke bør være en stor andel av porteføljen. Kjøper man den type aksjer med giring, eller satser alle pengene på at akkurat de skal slå igjennom, påtar man seg for stor risiko.

REC setter ny historisk lav i dag, og snart har den halvert seg etter kriseemisjonen i sommer. Aksjen virker bunnløs på grunn av to momenter: 1. Ingen er naturlige kjøpere her, ettersom det fryktes en ny storemisjon om 6 måneder. 2. Selskapet har akkurat fått en del nye aksjonærer på 1.50 kroner, og de kan miste tålmodigheten å begynne å spy ut aksjer etterhvert som den faller. Dårlig kombinasjon.

EMGS bør ta i mot på 10 kroner, som utgjør den tredje testen (øker sannsynlighet for brudd på nedssiden, not good). De legger frem kvartalstall førstkommende Torsdag, og da får vi forhåpentligvis høre hele historien. Jeg synes det er rart hvis aksjen ikke gjør en bevegelse opp i forkant.Selv om det kun er shortinndekking, er prisfallet i høst såpass brutalt at en motreaksjon før viktig presentasjon er nærliggende.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert