Nordnetbloggen

Kl 16.27: Faren over?

Problemet med å skumme avisoverskriftene og nettsteder er at du blir svimmel, redd, og offer for krisemaksimering fra journalistene som skal selge aviser/klikk. I går kveld var det tilløp til panikk i redaksjonene, da alle børstet støv av «værste scenario» platen fra i fjor høst, og den var like full av hakk og dårlige spekulasjoner som tidligere.

Som jeg skrev i morgenrapporten; Sosialistseier i frankrike var ventet i flere uker, og hvis du som stor aktør i finansmarkedet ikke har tatt høyde for at meningsmålingene faktisk slår til, kan du rydde pulten din. Det samme gjelder Hellas. Hvis posisjonene dine er avhengig av at valget var ryddig, de konservative vant og resten av befolkningen setter fra seg ouzoflasken og betaler restskatten sin i morgen, er du sørgelig dårlig plassert. Hellas har vært under «administrasjon» og har fått nedskrevet all gjeld med 70% allerede.

Aksjene med sterk underliggende story, økende priser og oppdragsmengde har «outperformet» igjen. AKSO +3 kr intradag, SUBC +5 kr og YAR +5 kr oppgang innenfor dagen. Riktignok beveget de seg tilbake til fredagens nivå, men tatt utgangspunktet i betraktning, var dette en god dag.

I morgen kommer Telenor, Statoil og PGS. Jeg ser ingen grunn til å ha posisjoner i noen av aksjene i forkant. Det har vært kjempetrykk i seismikksektoren, og det er sikkert noen som har gått long PGS, men historien har vist at de har en unik evne til å rote det til for seg selv. Hvis det virkelig er brennhot for de om dagen, kan du kjøpe aksjen fra 85-90 i morgen og være med til 100 kr. Risikoen du bærer ved å kjøpe den i dag, er at de melder om mye nedetid eller lignende, og aksjen skreller av seg -10%.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert