Nordnetbloggen

Kl 16.34: Skal man prøve seg?

Nyheten om nyvalg i Hellas sendte indeksen brått ned, men den kom raskt tilbake. Wall Street ser ut til å ha stabilisert seg, og det skal nok ikke mye til for at nervøse shortere begynner å dekke inn posisjoner.

JPMorgan stiger sammen med resten av banksektoren, og de som vil følge med på live tweeting av årsmøtet for banken kan trykke her. Det er lite sannsynlig at det kommer frem ytterligere grums på dette møte, og derfor tror jeg aksjekursen kan ha oppside i etterkant. Den har fått for mye juling!

Hva kjøper man på Oslo Børs?

Jeg ville holdt meg unna DNB og Storebrand, ettersom de er kraftig ned når både børsen og banksektoren i USA stiger. Oljeaksjene kan derimot være interessante, ettersom ingenting har forandret seg på den gode underliggende businessen. Både SUBC, AKSO og PGS opererer i segmenter med pris og volumvekst, men aksjene er ned 10-15% fra toppen tidligere i år. Seadrill er også en god kandidat, både på grunn av økt utbytte og potensielle nye triggere frem mot 1. juni.

Skal man kjøpe før stengetid? Det er nok tryggere i dag enn i går, siden «usikkerheten» rundt nyvalg i Hellas er borte. Nå vet vi at de må gjøre et nytt forsøk innen noen uker. Markedet skal sikkert ned igjen, når valget nærmer seg og investorene innser at problempartiene kommer til å gjøre det bedre enn forrige gang. Rot skaper politikerforakt, og politikerforakt sender velgerne ut til ytterkanten. Før den tid kan det komme en bounce, og som jeg skrev i morgenrapporten: Facebook sin børsnotering på Fredag kan være en katalysator.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert