Nordnetbloggen

Kommentar april

I løpet av April måned har porteføljen vår hatt en relativt nøytral utvikling, sett mot hovedindeksen, og steg 2.04 % mot børsens 2.06 %. I perioden gjorde vi ingen endringer i porteføljen.

Våre siste kjøp, Bouvet og BWO, har vært gode bidragsytere. Aksjene steg henholdsvis 7.31 % og 7.89 % i April. Evry skjøt også fart i April samtidig som Frontline fortsetter sin gode utvikling. Eksponeringen i Frontline er likevel ikke lenger så stor ettersom vi valgte å vekte oss ned i denne aksjen i Mars etter en god oppgang. I tillegg hadde begge våre sparebankaksjer, Sparebank 1 Østfold Akershus og Sparebank 1 Nord-Norge, en positiv utvikling i April. De negative bidragsyterne var TGS (- 4.21%) og NODL (- 2.03%).

På generell basis synes vi markedet virker dyrt om dagen. P/B på Oslo Børs ligger rundt 2, noe som historisk sett er høyt. Dette har også vært rationalen bak å sitte med en god andel cash i porteføljen. Riktignok sitter vi i to bankaksjer, selve pulsårene i økonomien, men vi tror ikke sparebankene i distriktene er eksponert i like stor grad som de store bankene. Samtidig prises disse lavere og har ingen eksponering mot boligmarkedet i Oslo, som også ser dyrt ut.

Også utenfor Norge lyser enkelte varsellamper, som at MC/GDP på Nasdaq børsen er på 2000-nivået. Vi anerkjenner likevel at historien som nå fortelles kan være annerledes da enkelte aksjer (FAANG-aksjene) står bak mye av denne oppgangen. Vi bemerker oss også en ESG-trend i markedet, med aksjer som Scatec Solar, NEL, Tomra og Scanship i spissen i Norge. Disse aksjene har levert solid avkastning den siste tiden og prises høyt i forhold til veksten, noe som indikerer at ESG-aksjer er høyt etterspurt av investorer om dagen – en spennende utvikling det er verdt å følge med på.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert